SONGÜL KONAR

Uybaş, “Bu hafta sonu ilk defa sahilde belli bir hareketlilik yaşandı. Cumartesi gecesi konaklama sayımız arttı ve birçok evimizi kiraya verdik. Ancak, kısa süreli gelen insanların pazar günü ayrılmasının ardından Erikli yine sakin durumuna geri döndü” dedi.

“BU HAFTA SONU İLK DEFA SAHİLDE BELLİ BİR HAREKETLİLİK YAŞANDI”

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte, Erikli Sahili’nde yaşanan ve yaşanacak hareketlilik hakkında değerlendirmelerde bulunan Uybaş, “Bu hafta sonu ilk defa sahilde belli bir hareketlilik yaşandı. Cumartesi gecesi konaklama sayımız arttı ve birçok evimizi kiraya verdik. Ancak, kısa süreli gelen insanların pazar günü ayrılmasının ardından Erikli yine sakin durumuna geri döndü. Bu süreçte, ev sahiplerinin daha yoğun şekilde geldiğini görmekteyiz. Corona virüsü salgını nedeniyle, yazlık ya da sakin olan yerlerdeki evlerin kıymeti anlaşıldı. Bunun dışında, haftalık ya da 10 günlük kiralamalarda sayının azaldığını görmekteyiz. Herkes sezonluk kiralamaya yöneldi. Erikli’deki sezonluk kiralama fiyatları, İstanbul’dan gelenlerin beklentilerinin üstünde. Havaların iyi olmasına rağmen geçen yıl bu zamanlara göre, yüzde 50 daha az insan var. Bu yıl çok iyi bir sezonun geçeceğini düşünmüyorum” diye konuştu.

“EDİRNELİ VE İSTANBULLU İKİ FİRMA BURANIN KİRALAMALARINI YAPTI”

Erikli’de MUÇEV tarafından kiralanan sahillerin durumu hakkında açıklamada bulunan Kudret Uybaş, “MUÇEV tarafından Erikli Sahili’nde, 1 ve 3 numaralı parsellerde kiralama olayı gerçekleştirildi. Edirneli ve İstanbullu iki firma buranın kiralamalarını yaptı. Onlarda hazırlıklarını gerçekleştiriyorlar. MUÇEV yetkilileri de, bölgede ve çalışmalarını sürdürüyor. Diğer yerlerde kurdukları sistemi burada kolay oluşturamadılar. Belki de, burayı belediye devredebilirler. Çünkü çok fazla memnun değiller. 2 yer kiralaması yapıldı ama sahilde şezlong, şemsiye, tel örgü ve dezenfekte kabini gibi bir şeyler getirilemedi. Bu ay içerisinde oluşturulacağı ifade ediliyor” ifadelerini kullandı.

“SEZONDAN BEKLENTİMİZ YOK”

Sezondan beklentiler hakkında değerlendirmelerde bulunan Uybaş, “Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağının olması ve havaların iyi gitmemesi nedeniyle, sezon biraz geç başlayacaktır. Yaşanan bu durum esnafın cirolarını da, ciddi oranda düşürdü. Haziran ayında sınavların olması ve Ağustos ayında okulların açılacak olması da, işlerimizi olumsuz yöne etkileyecektir. Sezondan beklentimiz yok” şeklinde konuştu.