BÜLENT SAYLAM

Kalfalar, 5 üniversite mezunu gencin burada çalışabileceğini ancak siyasi iradenin harekete geçmediğini Vakfın içinde pozisyonların doldurulmadığını ifade etti.

KEŞAN’A AĞIRLIĞINIZI VERİN

Yakın zamanda AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal’a muhtarlar toplantısında bu durumu ilettiğini belirten Kalfalar,  “Sosyal yardımlaşmada 5 eleman eksikliği var ve  hala bir çözüme ulaşılamadı. Kimse üstüne sanki gitmiyor. Muhtarlar toplantısında sayın Fatma Aksal vekilime durumu ilettim.  Sayın Cumhurbaşkanı nezdinde bir ağırlığı olduğunu, kendisine de söyledim. Bu ağırlığı Keşan'a hissettirmesini kendisinden rica ettim. Yine rica ediyorum. Lütfen sayın vekilim ağırlığınızı Keşan'a verin.” 

VELİLER BU KONUDA ZORLASINLAR

Üniversiteden mezun olmuş gençlerin velilerine de seslenen Muhtar Bayram Ali Kalfalar, açıklamasına şöyle devam etti: “5 üniversite mezunu gencimizin oraya alınması gerek. Orasının kapısı açık olmasına rağmen üniversiteden mezun olmuş, ekmek bekleyen çocuğuna iş bulması için akşam sabah çalışan hatta partisinin arkasında da belki koşturan insanlarımız var. Siz velilerimiz de lütfen Fatma Hanımı bu konuda zorlayın. Sosyal medyadan veya başka ortamlarda parti teşkilatlarına desinler ki niye 5 gencimizi buraya almıyorsunuz? Bunun sorulmasından fayda var.” 

TÜRKİYE GENELİNDE BU POZİSYONLARA ELEMAN ALINDI

Evini kuracak veya kurmuş 5 gence bir umut kapısı olduğunu dile getiren Kalfalar, “5 tane gencimizin orada ekmek kapısı var. Şu anda ekmek alacak yani şimdi işsizlik biliyorsunuz safhada gibi 5 tane gencimizi ekmek olacak. Yuva kuracak yuvasını kurdu, belki de idame ettiremiyor. Sıkıntılar var. Devlet böyle bir kapı açmış eksikler tamamlansın. Bunu bir vatandaş, bir muhtar olarak vatandaş olarak kabul edemiyorum. 5 gencimiz alındığında verilen paralardan kesilmeyecek. Bütün Türkiye genelinde bu pozisyonlara eleman alındı. Burada sayın kaymakamımızın da eli kuvvetlendirilsin.” dedi. 

ROL MODELLERİN ÖNÜ AÇILSIN

Bu konuyu TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Başkanı Mustafa Şentop’a da ilettiğini belirten Muhtar Kalfalar, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Meclis Başkanımıza da geldiği zaman kendisine ilettim. Kendisine 5 tane insanımız yazık. Günah şimdi hem açılım diyoruz. Hem rol modeli diyoruz. Roman vatandaşlarımızdan da çok üniversiteyi bitirmiş çocuğumuz var. Oturulur bir komisyon kurulur. Komisyon kararıyla beraber bu gençlerimiz de istihdam edilir. En azından 2 veya 3 gencimiz istihdam edilebilir. Rol modellerin önü açılır. Ancak okuyan gençlerimiz işe giremediği zaman ‘okudu da ne oldu diyorlar?’ bize.” 

ANKARA YOLUNDA VEKİLİMİZİN YANINDA VARIZ

Yenimescit ve Mustafa Kemal Paşa Mahalle sorumlulularına seslenen Kalfalar, şunları söyledi: “Yenimescit ve Mustafa Kemal Paşa Mahalle sorumluları dediğimiz insanlar buyrun size hizmet yapmak için bir kapı. Buyurun bunları yapın da birer tane oturup size kahve söyleyeyim, kahve içelim beraber. Fatma hanım bu ağırlığını koyduğu takdirde bu işin olacağına inanıyorum. Herhalde yapacaktır, yapmak ister. Sıkıntılar var ise muhtarlar olarak biz Ankara yolunda senin yanında varız.”

Mustafa Kemal Paşa Mahalle Muhtarı Bayram Ali Kalfalar, Keşan Sosyal Yardımlaşma vakfında 5 kişinin yapacağı işi şu anda 3 veya 4 kişi yaptığını dile getirerek bu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi.