AYGÜL KONAR

Muhtarlar 7/24 görevlerinin başında olduklarını ve vatandaşların gerektiğinde kendilerine ulaştıklarını kaydettiler. 

KALFALAR: “BAŞKANIMIZ ÇOK TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA YAPTI”

Mustafa Kemal Paşa Mahalle Muhtarı Bayram Ali Kalfalar, yaptığı açıklamada, “Bizim vatandaşlarımız ile bir sıkıntımız yok, vatandaşlarımızın da bizimle sıkıntısı olduğunu düşünmüyoruz. Aradıkları zaman bizlere ulaşabiliyorlar. Başkanımız çok talihsiz bir açıklama yaptı. Yapılmaması gereken bir açıklamaydı. Bizler halkın iradesi ile seçildik. Görevlerimizi yapmamış olsaydık seçmenimiz bize bu yetkiyi zaten vermezdi. Görevimizin başındayız. Bize bu konuda bir şey sorulmadı. Talihsiz bir açıklama oldu, bizler 7/24 görevimizin başındayız” dedi. 

İŞLEK: “BU ZAMANA KADAR BİZDEN HİÇ YARDIM İSTENMEDİ”

Yukarı Zaferiye Mahalle Muhtarı Nedim İşlek ise “Telefonlarımız açık, işlerimizin başındayız. 11 mahalle muhtarı olarak 7/24 vatandaşlarımıza hizmet etmekteyiz. Resmi kurumlar bizleri bir yere davet etiklerinde bizler davete icabet etmek mecburiyetindeyiz. Hangi konu olursa olsun vatandaşlarımıza yardım etmekteyiz. Geçtiğimiz gün belediye başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun yaptığı açıklamadan dolayı zan altında kaldığımızı düşünüyoruz. Yapılan talihsiz açıklamadan dolayı muhtar arkadaşlarımız ile açıklama yapmak zorunda olduğumuzu hissettik. Bunun yaşanması hepimizi üzdü. Bundan önceki dönemlerde de belediye başkanlarımız ile çalıştık. Mustafa başkan ile de çalışacağız. Yapılan yardımlarla bizi karşı karşıya getirip, vatandaşa yardımcı olmuyoruz ile ilgili beyanatı bizi zan altında bıraktı. Yapılan yardımlar Vefa Destek Grubu ile mahallede bulunan gönüllü vatandaşlar ile birlikte yapılmakta. Bu zamana kadar bizden hiç yardım istenmedi” diye konuştu. 

KANTAR: “BU GİBİ KÜÇÜK ŞEYLERİ TARTIŞACAK ZAMANDA DEĞİLİZ”

Yenimescit Mahalle Muhtarı Fikret Kantar ise şunları söyledi: “Mahalle Muhtarlarımız ile ilgili talihsiz bir açıklama yapıldı. Yardımlar dağıtılmaya başladığında mahalle sorumluları değil muhtarlar kaile alınmalıydı. Tartışmayı doğru bulmuyorum. Dünya ve ülkemiz (COVİD-19) Salgını nedeni ile çok zor günler geçirmektedir. Bu gibi küçük şeyleri tartışacak zamanda değiliz.”