HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Toplantı, saat 10.00’da, Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Derviş Günday Eğitim Salonu’nda başladı. Toplantıya, Keşan’daki daire amirleri ile mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Toplantıda ilk olarak söz alan Keşan Tarım ve Orman İlçe Müdürü Gökhan Kıyım, hayvan sağlığı ve zabıtası yönetmeliği hakkında bilgilendirme yaptı.

Keşan İlçe Nüfus Müdür Vekili Hatice Uğurlu ise mahalle ve köy muhtarlarına, 2021 yılı mekansal adres kayıt sisteminin kullanımı ve tanıtımını gerçekleştirildi. 2021 yılı mekânsal adres kayıt sistemi hakkında konuşan Uğurlu, “Sistemimizde, muhtarlarımız için yeni bir muhtar modülü tanımlandı. Bu modülle, kendi mahallesinde oturmayan vatandaşların tespitini muhtarlarımız, bizim ve kolluk kuvvetlerinin vasıtasıyla kolaylıkla yapabilecek. Muhtarlarımız, mahallesinde oturmadığını tespit ettiği kişiyi sistem üzerinden bize bildirecek. Bizde mülki idare amirinin emriyle, kolluk kuvvetlerine yazı yazacağız. Kolluk kuvvetleri de, 10 gün içerisinde gerekli araştırmayı yapacak ve bu kişi sistemde belirtilen adreste ise, oturmaya devam edecek, oturmuyorsa ise, adres kaydı silinecek” dedi.

Hatice Uğurlu, 75 yaş üzerinde olan ve hala cipli kimliklerini almayan vatandaşların bulunduğunu ifade ederek, “Bu vatandaşlarımıza randevusuz şekilde hizmet vermeye başlıyoruz. Cipli kimliklerini gelip alabilirler” diye konuştu.

Toplantıda, Keşan Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Hasan Boz da, e-devlet şifresi olmadan ya da başvuru yapılmadan herhangi bir işlem yapılamadığını hatırlatarak, herkesin şifresini alması gerektiğini kaydetti. Toplantı, mahalle ve köy muhtarlarının bilgilendirilmesiyle sürdü.