AYGÜL KONAR

Çakır, açıklamasında, “Alışverişlerini esnafımızdan yapan herkese çok teşekkür ediyoruz. Pandemi nedeniyle kazancı düşen esnafımızın yüzü güldü” dedi.

“TATİLİN 9 GÜN OLMASI PİYASANIN HAREKETLİLİĞİNİ SAĞLADI”

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olmasıyla birlikte, piyasanın hareketlendiğini söyleyen Mustafa Çakır, şunları söyledi: “Emeklilere erken maaş ödemeleri ve bayram ikramiyesi olan bin 100 TL ödeme yapılması çiftçinin buğday mahsulünü biçmesi bayrama doping getirdi. Sıcakların etkisiyle ile başta su olmak üzere sıvı gıda satışları tavan yaptı. Alışveriş listelerinin 1 numarası halkımızın ihtiyacından fazla büyük marketlerden alışveriş hastalığı sendromuna kapılmasıdır. Çoğumuz kredi kartlarına yüklendik. Ödeme zamanı gelince kartlar inşallah yoğun bakıma kaldırılmaz. Çünkü ekonomiyi bilinçsiz harcamalarla, borçla döndürüyoruz. Sahillerimiz bu bayramda nüfus patlaması yaşandı. Esnafımızın yüzü güldü. Sağlık açısından düşünecek olursak inşallah hastalık sorunu yaşamayız. Ödediğimiz bedelleri kaybettiğimiz yakınlarımız için aşı olmalıyız. Yoksa salgını durduramayız. Maske mesafe hijyen kurallarını unuttuk mu? Ayrıca, Belediye Başkanımız sayın Mustafa Helvacıoğlu’na bu hastalığı yaşadığı için acil şifalar diliyoruz. Geçmiş olsun sağlık durumunun iyi olması sevindiricidir.”

“ESNAFIN BU BAYRAMDA EN İYİ KAZANCI GÖNÜL KAZANCIDIR”

Açıklamasında, esnaf profilinin yavaş yavaş değişmeye başladığını kaydeden Çakır, genç nesillerin de bu işi yapmaya başladığını ifade ederek şunları söyledi: “Dükkanlarına gelen misafirleri ağırladı bayramlaştı. Biz, tüm güler yüzümüzle, sevgimizle iş yerimize gelen misafirlerimizi ağırlamaya devam edeceğiz. Zincir marketlerde kuyruk olsun önemli değil. Önemli olan esnafın sesinin hiç bitmeyecek olması ve yaşamasıdır. Esnaf profili değişti. Artık genç nesil de bu işi yapmaya başladı. Üniversite mezunları önceliği aldı. Çünkü bu arkadaşlarımız istedikleri yere gidemediler veya atanmadılar kaliteyi arttırdımı yoksa mecburiyetten mi yapıyorlar bunları zaman gösterecek. Tek bir gerçek esnaf yine sokağın başında çalışacak mahallelisiyle beraber nice bayramları ve anıları yaşayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle sona eren Kurban Bayramımızın tüm halkımız ve esnaflarımıza sağlık mutluluk ve bereket getirmesini diliyoruz. Herkesin bayramını kutlarken sağlık dolu yarınlarda nice bayramlar ve günler yaşamak dileğimiz olsun.”