MEHMET AYTAÇ

Dün 10.30 sıralarında oda binasına gelen Helvacıoğlu’nu burada Oda Başkanı Mahmut Demirkan ve oda yönetimi karşıladı. İlk olarak söz alan Mahmut Demirkan, tüm şoför camiasının Dünya Şoförler Günü’nü kutlayarak; “Doğumumuzdan ölümümüze kadar, gıdamızdan kıyafetlerimize kadar bizlere zor şartlarda, iyi havalarda kötü havalarda hizmeti ayağımıza getiren şoförlerimizin 30 Kasım Dünya Şoförler Günü’nü kutluyorum. Bu kutlamayı gerçekleştirirken sayın belediye başkanımız Mustafa Helvacıoğlu tüm şoför camiası adına bugün bizleri ziyaret etti. Şoförlerimiz ve tüm çalışanlarımız için kutlamasını yaptı. Nazik ziyaretlerinden dolayı kendisine çok teşekkür ederim” dedi.

“TAKSİ VE MİNİBÜS SAYISI YETERLİ”

Daha sonra söz alan Keşan Belediye Başkanı Helvacıoğlu da şoförlerin günün kutladı. Helvacıoğlu şunları söyledi: “Şoförlerimiz millete hizmet ediyor. Her esnafımızın olduğu gibi şoförlük yaparak da geçimini sağlayan 7/24 boş durmayan hizmet eden şoför esnafımızın 30 Kasım Şoförler Günü’nü tebrik ediyoruz. Şoförlük mesleğinin ülkemiz için ne kadar bir yük taşıdığını belediyemiz olarak biz de farkındayız. Şoförlük mesleğini icra eden vatandaşlarımızın talep ve istekleriniz sizlerle beraber yakından takip ediyoruz. İmkânlar dâhilinde de kolaylıklar sağladığımıza hepimiz şahit oluyoruz. Keşan’ımızda ilk olarak şoförlerimiz için önceliğimiz yollar oldu. Bu yollar araçlarına ciddi masraf açıyordu. Bu yolları inşa ettik. Minibüsçü esnafımızı, taksi ve servis şoförlerimizi, kuryelerimizi, Keşan’ımızda yollarımızı en çok kullanan vatandaşlarımızı dinliyor, her türlü taleplerine cevap vermek için gayret gösteriyoruz.”

Helvacıoğlu’nun sözlerinden sonra soru cevap kısmına geçildi. Keşan’daki taksi sayısının yeterli olup olmadığı şeklindeki soruyu cevaplayan Demirkan; “Nüfusumuz 65 bin. 105 tane çalışan taksimiz var. 116 minibüsümüz var mahallelerimize hizmet eden. Şu an taksilerimiz yeterli” dedi.

“TRAFİK TEK YÖN OLMALI”

Keşan’da yaşanan trafik sorunu için tek yön uygulamasının olması gerektiğini kaydeden Helvacıoğlu, önümüzdeki süreçte bununla ilgili çalışma başlayacağını açıkladı. Helvacıoğlu şöyle dedi: “Keşan şehir içi trafiği her yol tek yön olmalı. Bu herkesin fikri. Paşayit Caddesi de, Kurtuluş Caddesi de tek yön olmalı. Yolları genişletemeyeceksek, büyütemeyeceksek, her yol tek yön olmalı. Tek yön olabilmesi için de Pazar yerimizin şehir içinde olmaması lazım. Bu çelişkiyi trafik açısından yaşıyoruz. Düşünün Rasim Ergene Caddesi veya Paşayiğit Caddesi’nin tek yön olduğunu cumartesi pazarımız kurulunca bu planlama bozuluyor. Buna eski itfaiyenin orası ve giyim pazarımızı kaldırdığımız zaman sokaklar boşalacak. Tek yön çalışmalarına başlıyoruz. Ara sokaklara önümüzdeki yılbaşından itibaren tek yön levhaları asmak üzere, üniversite raporunun gereğini yapacağız. Biraz uzaktan dolaşacağız ama trafik akacak. Malum çift gidiş gelişler, yolun dar olması, park etmeler, aracın fazla olması trafiği allak bullak ediyor. Tek trafik sorunu göbekte buluşuyor. Diğer taraflarda Rasim Ergene, Muhtar Ali Çevikel, Muammer Aksoy çözüldü. Bir Anafartalar Caddesi’nde kısa bir tıkanıklık oluyor, bir de merkezde oluyor. Hastane Caddesi’ni de bu sene hallediyoruz. Çarşıya gelmeden önce Keşan’ın dıştan gelen yollar trafik olarak rahatladı. Şimdi çarşıyı da rahatlattığımızda 2024’ten sonra trafiğin daha rahatlayacağını düşünüyorum.

“TRAFİKTE DEVRİME İHTİYACIMIZ VAR”

Helvacıoğlu, alışkanlık değişmesi gerektiğini vurgulayarak; “Otopark sorunlarının çözülmesi lazım. Eski itfaiye binasının, köy garajının altının, yıkılan belediye binasının otopark olması lazım. Bunlar hep Keşan trafiğini rahatlatacak, alışverişe de katkı sağlayacak. Şoförlerimize de düzen ve kural gelecek. Keşan’ın trafikte ciddi bir devrime ihtiyacı var. Bu devrimi yapabilmemiz için de eski alışkanlıklarımızı yok edeceğiz. Doğum sancılı oluyor Keşan’da. Her yapılan şey yıllardır alışkanlık olduğu için değiştirdiğin an alışkanlıklar da değişiyor. Ne yaparsak yapalım birine zarar oluyor. 10 kişi memnun oluyor, 2 kişi memnun olmuyor. Ama toplumun çoğunluğu memnun olduğu sürece biz ona bakarız. 1,5-2 sene içinde iyileşe iyileşe trafiğin de çözüldüğü görülecek” dedi.

“ÇEVRE YOLU BENİM İŞİM DEĞİL DEMEDİM”

Geçtiğimiz günlerde eski belediye başkanı Mehmet Özcan’ın, radyo programında söylediği; “Mustafa Helvacıoğlu, çevre yolu benim işim değil ben yapmam dedi” şeklindeki sözlerine de cevap veren Helvacıoğlu, şöyle konuştu: “Çevre yolu ana arterle ilgili karayollarına proje çalışmaları yaptırıyoruz ama maliyeti çok yüksek. 25 metre genişlikte yaklaşık 3 km. uzunluğunda bir yolun yapılması Keşan Belediyesi’nin 10 yıllık bütçesi. Bunu Keşan Belediyesi yapamaz. Karayolları ile beraber yapmak zorundayız. Bunun için de temaslarımız sürüyor. O yolun açılması Keşan’ı daha da rahatlatacak. Yeni imar yerleri açıldı. Güzel bir yol ama öyle kağıt üzerinde öyle imara açmakla yolun yapılması arasında ciddi fark var. Eski belediye başkanımız Sayın Mehmet Özcan o yolu kağıt üzerinde imara açmış, güzel ama yapılması milyon lirayı geçen bir bedel. Onun da radyoda bir ifadesi olmuş. Ben yapamam, karışmam, benim işim değil demedim. Demem de zaten neden diyeyim? O yolun ana arter olacağı aşikâr. Benim seçim projelerimde de var o yolun açılması konusu. Yanlış bir anlaşılmaya gündeme getirmiş herhalde konuyu. Şunu söylemiş olabilirim: Şu günlerde Keşan’ın yolları bozulmuş, her yer bozuk. Sıra ona gelen kadar biraz zaman geçmesi lazım diye ifade etmişimdir. Ben o işle uğraşmam denir mi? Bana da yakışmaz. Keşan’ın da en büyük sorunlarında biri. Orası Uzunköprü, Malkara sınırları değil orası Keşan. Şu anda Keşan’ın o kötü yolları yapılsaydı geçmiş dönemlerde şimdi belki de ona sıra gelecekti. Şuanda 50km. yol yaptık. Ona harcadığımız para zamanında harcansaydı şimdi çevre yoluna o parayı harcayacaktık. Keşan’da yollar konusunda özellikle hiç kimse bize laf edemez. Yollar konusunda son yılların en iyi çalışan belediyeciliğini yaptık. Bunda mütevazi olmayacağım. Şoförlerimizin hepsi teşekkür ediyorlar. Seçimlerde anket yaptık sonuç yollar çıktı. Sanayiden çıkmıyordu şoförlerimiz. Bunu herkes biliyor. Ne çabuk unuttuk? Bence o söylem hata olmuş. Kendisini severim, 15 sene emek verdi Keşan’a. Onun da yapıkları var, onu da alkışladığımız oldu.”