AYGÜL KONAR

Başkan Türker, koronavirüs önlemleri kapsamında beldede dezenfekte çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek, 65 yaş üstü vatandaşlar için Sosyal Destek Hattı kurulduğunu kaydetti.

“KUYUDA SANİYEDE 5 LİTRE GİBİ BİR SU VAR”

Bu yaz çok kuraklık yaşadıklarını dile getiren Mustafa Türker, yeni bir su kaynağı çalışmalarına başladığını bildirerek, şu bilgileri verdi: “Yenimuhacir’de su kuyusu çalışmalarımız devam ediyor. Kaletepe mevkiinde yapacağımız su kaynağı çalışmaları için ruhsatı Orman İşletmeden, çalışma izinlerini ise Devlet Su İşleri’nden aldık. Önümüzdeki günlerde su arayacağız. Biz bu çalışmayı geçtiğimiz Aralık ayı gibi bir dönemde başlattık. 76 metre bir deneme kuyusu açtık, saniyede 2 litre su bulduk. Yaptırdığımız tahliller sonucunda çok kaliteli bir su bulduğumuzu gördük. Önümüzdeki günler içerisinde daha 4 kuyu açacağız. Bu su kuyularını kısmetse Yenimuhacir’e getirmeyi düşünüyoruz. Biliyorsunuz ki kurak bir yıl geçiriyoruz. Kocaköprü dediğimiz mevkii üzerinde madencilik çalışmaları vardı. Orada o madencilik çalışmasında firma bir su kaynağı buldu ve bizlere bildirdi. Bu su kuyusunu 4 aydan beri takip ediyorduk. Kuraklık olursa ne yaparız diye düşünüyorduk. O kaynağı temizledik, yaz ayları için hazırlıyoruz. Başka bir alternatif kuyumuz daha var. Bizim suyumuz 9 kuyudan geliyor. Yaza hazırlık yapıyoruz, açacağımız 5 kuyu yetişmezse eğer, 2 kuyu daha takviye ederek su sıkıntısını önlemek için çalışma yapıyoruz. Şimdi yeni düzlediğimiz, çakılladığımız kuyuda da aşağı yukarı saniyede 5 litre gibi bir su var. Pompaları koyup deneyeceğiz, eğer gerçekten saniyede 5 litre su varsa tahlillerini yaptırtıp, bizim toplama depomuza suyu indireceğiz.”

Koronavirüs önlemleri kapsamında da bütün iş yerlerini periyodik aralıklarla ilaçladıklarını aktaran Türker, “Beldedeki çöp konteynerlerini ilaçladık, araçlarımız her servisten sonra dezenfekte ediliyor. Cumartesi günleri, Keşan’a pazara giden vatandaşlarımıza maske ve eldiven dağıtıyoruz. Yani virüse karşı almamız gereken önlemlere dikkat ediyoruz” dedi.

KARANLIKDERE YOLU ÖNLEM AMAÇLI KAPATILDI…

Keşan’a kestirme olan Karanlıkdere yolunu encümen kararıyla kapattıklarını söyleyen Mustafa Türker, yolu kapatmanın hem Yenimuhacir hem de Keşan’ı korumak için önlem amaçlı olduğunu ifade ederek, “Sayın kaymakamımıza yolu kapatma konusunda yazılı bir başvuruda bulunduk. Encümen kararımızı alıp, Keşan’a kestirme olan Karanlıkdere yolunu kapattık. Çünkü her türlü kontrollerden kaçanlar bu yolu kullanıyordu. Malkara istikametinden gelenler, bilhassa 59 plakalılar beldemizin içinden geçerek arka yoldan Keşan’a geliyorlar. Kanunsuz geçişleri yani kontrollerden kaçanları önlemek amacıyla encümen kararımız ile sayın kaymakamımızın, emniyet müdürümüzün ve jandarma komutanımızın, Keşan Belediye başkanımızın da bu konuda bilgileri doğrultusunda yolu kapattık. 

Bu yoldan geçen vatandaşlar, beldeden alışverişlerini de yaptıkları için özellikle koronavirüsten korumak amacıyla geçişi kapattık. Aynı zamanda emniyetin uyguladığı kontrolleri kimse dinlemediği için bu uygulamayı yapmak zorunda kaldık. Yol geçici bir süreliğine kapalı kalacak” diye konuştu.

SOSYAL DESTEK HATTI KURULDU!

Yenimuhacir’de 65 yaş üstü vatandaşların kendilerini ve toplumu korumak için dışarı çıkmadıklarını dile getiren Türker, “Ben gece-gündüz özellikle takip ediyorum, 65 yaş üstü vatandaşlarımız dışarı çıkıyorlar mı diye. Şimdi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasından sonra 20 yaş altı olan gençlerimiz de sokağa çıkma yasağı kapsamına girdi. Bu konu da belediyemizden anonslarımızı da yapıyoruz. Sosyal destek hattımızı da kurduk, bir ihtiyacı olan varsa belediyemizi arayıp ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Çalışmalarımız bu şekilde devam ediyor. Biz Yenimuhacir’i seviyoruz, gece-gündüz Yenimuhacir için sıkıntılarını, dertlerini bitirmek için çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.