*Beğendik Belde Başkanı Salim Değişçi ise Örnek’i hedef alan açıklamasında ilginç söylemlerde bulundu: “Sen de KPSS’yi kazanamamış öğretmendin, biz yine de sana ‘çakma öğretmen’ demiyoruz”

MEHMET AYTAÇ

AK Parti Keşan İlçe Teşkilat Başkanlığı’nda, İlçe Başkan Yardımcısı Serkan Balcıoğulları, Keşan Kadın Kolları Başkanı Nuriye Altın, Beğendik Belde Başkanı Salim Değişçi ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Nuran Uslu, Seyit Torun’un açıklamalarını ve şu anki Beğendik Belediye Başkanı Muhammet Örnek’in çalışmalarını eleştirdi.

“AÇIKLAMALARIN NERESİNİ DÜZELTEYİM?”

Torun’un ziyareti sırasında proje üretmek, neler yapılacağını ve neler yaptıklarını anlatmak yerine yine o alışık oldukları klasik söylemlerle şahsına suçlamalarda bulunduklarını kaydeden Uslu şöyle konuştu: “CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Seyit Torun açıklamasında şahsımı kastederek <4 dönem görev yapmış AK Partili başkan

ne kanalizasyon yapmış, ne içme suyu getirmiş, ne yolları yapmış, ne belediye binasını yapmış. Bunları yapmadığı gibi bir yığın borç bırakmış> diyor.

Şimdi ben bu açıklamanın neresini düzelteyim bilemiyorum. Ama bu açıklama bana bilinen bir fıkrayı hatırlattı. Adamın biri kalabalık bir ortamda kurban konusundan bahsediyormuş. Başlamış karşısındakilere anlatmaya: ‘Çocuğu olmayan Hz. Davut  demiş. Duası tutmuş. Davut kızının adını Ayşe koymuş. Gel zaman git zaman çocuğun kurban edileceği an gelmiş. Hz. Davut kızını tam kurban edecekken Azrail gökten 1 keçi ile çıka gelmiş. demiş. Dinleyenlerden biri dayanamamış demiş ki;

“KILIÇDAROĞLU TAM KENDİSİNE GÖRE BİR YARDIMCI BULMUŞ”

Uslu, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Mersin’e Güneydoğu’nun incisi diyen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda 23 Nisan’ı kutlayan, Urfa’yı fındığın ana vatanı ilan eden, Recep Tayyip Erdoğan gibi söz verip de sözünde duranlardan değilim diyerek gizlediği fikrini açık eden, sözüyle vicdanları yaralayan Sayın Kılıçdaroğlu, tam kendine göre bir genel başkan yardımcısı bulmuş. Ben öncelikle şunu ifade etmek isterim ki; Sayın Torun’un dediği gibi, ben Beğendik’te 4 dönem değil 3 dönem başkanlık yaptım.”

“BELEDİYEYİ BORÇ BATAĞINDA DEVRALDIM”

Uslu, Beğendik Belediyesi’ni personeline aylarca maaşlarını,  SSK ve Emekli Sandığı primlerini ödemeyen, araçlarında mazot olmayan, araç bakımlarını bile yaptıramayan, Keşan Sanayi Sitesi başta olmak üzere esnafa yüklü borcu olan, bu nedenle esnafın mal ve hizmet vermediği, sadece Hacıköy İçme Grubu’na 700 bin TL borcu olan, borç batağında ve hizmet üretemeyen bir belediye devir aldığını iddia ettiği açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Peki buna rağmen neler yaptık? Beğendik İlköğretim Okulu’nu ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’ni yaptık. Yol ve kaldırımların tamamını kilitli taş döşedik. Elektrik altyapısını yer altına aldık. Kemal Unakıtan Stadı’nı kazandırdık. İhtiyaç duyulan düğün salonunu hizmete kazandırdık. 2 bin nüfuslu bir beldeye 1000 konut yaptık. Aydoğan ve Yeni Mahalle parklarını yaptık. Meralarımıza 6 adet köprü inşa ettik. Kanalizasyon şebekesini yeniledik. Esetçe’den tarla alıp 2 adet içme suyu kuyusu açtık. İçme suyu şebeke hattının projesini biz yaptık. Meralarımıza 35 adet çeşme kazandırdık. Araç filomuzu büyüttük; 4 adet kepçe, 2 adet kamyon, 1 adet vidanjör, bir adet kuka, bir adet kamyonet, bir adet minibüs, 1 adet cenaze aracı, 2 adet hizmet aracı, 2 adet çöp toplama aracı, 1 adet itfaiye aracı aldık.”

“MAKAMLAR AĞLAMA YERİ DEĞİL İCRAAT YERİDİR”

Uslu, şöyle konuştu: “Siz bırakın araç almayı, dönemimizde aldığımız araçların bakımını bile yaptıramıyorsunuz. Bizler bütün bu hizmetleri yaparken ne ağladık ne de sızladık. İşimize bakıp

Beğendik’i daha da iyi yerlere getirmek için hizmet ürettik ve gecemizi gündüzümüze kattık.

Bu makamlar ağlama ve sızlama yeri değil, icraat yapma makamlarıdır. Çünkü iyi bilmelisiniz ki bahaneleri olanlar asla kazanamaz. Yaptığımız tüm bu hizmetleri görmezden gelip yapılan hizmetlere şaşı bakışları iyimserliğimizin önüne set çekmektedir. Biz halkından kopmayan ve

bağrından çıktığı beğendiğe sırt çevirmeyen bir belediye olmakla gurur duyduk. Beğendik’e hezimeti değil hizmeti sunmaktan gurur duyduk. Her zaman dile getirdiğimiz gibi; kısır çekişmelerin ve taş atmanın değil, taş üstüne taş koymanın peşinde olduk.”

“SEYİT TORUN, KENDİ BELEDİYE BAŞKANI’NA VAATLERİNİ SORDU MU?”

Beğendik Belediye Başkanı Muhammet Örnek’in seçim vaatlerini sıralayan Nuran Uslu, “Yeni Mahalle Meydan Projesi, piknik bahçeleri, kurban kesim ve adak merkezi, kadın gelişim ve gençlik merkezi, mera barınakları, bisiklet ve yürüyüş yolları, Keşan pazarına Bey-Mar, hobi bahçeleri, sevimli dostlar barınağı, otoparklı düğün salonu, mezarlık projesi, spor kompleksi, Beykent yaşam merkezi ve çevre duvarı, belediye hizmet binası ve meydan projesi, minik eller kreşi, sağlık evi, hasta nakil aracı, güzel yollar, güzel sokaklar. Sayın genel başkan yardımcısı kendi belediye başkanına bu vaatlerden hangileri yapıldı diye sordu mu?” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANI EMEKÇİSİNİ TEHDİT EDEMEZ”

Örnek’in vaatlerinin kaçının hayata geçirildiğini soran Uslu, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bir belediye başkanı bulunduğu koltuktan güç almaz, almamalı. O koltuğa ve makama güç vermelidir. Seçilmek için vaat ettiklerini seçildikten sonra unutmamalıdır. Personelini odasına toplayıp; deyip emekçisini tehdit edemez. Bakın ne diyorlar; <“geliyor gelmekte olan, gidiyor gitmekte olan> Evet doğru söylüyorlar; gidecekler Ankara’dan, İstanbul’dan, Mersin’den. Tıpkı Keşan’dan gittikleri gibi. Böyle sözlerle gitseydi bu parti, milletin teveccühü ile 20 yıldır iktidarda olmazdı.  İş, proje ve hizmet yerine slogan üretenler girdikleri her seçimde kaybetmeye doymuyor. Biliniz ki; ülkesinin, bölgesinin, beldesinin derdini dert edinen bizler kazanacak, siz sloganlarınız ile yine kaybedeceksiniz.”

Uslu daha sonra Örnek’in vaat ettiği projelerini tek tek basın mensuplarına göstererek, bunların ya kendi dönemlerinde yapıldığını ya da hiç yapılmaya başlanmadığını iddia etti.

Nuran Uslu’nun açıklamalarının ardından AK Parti Beğendik Belde Başkanı Salim Değişçi söz aldı.

DEĞİŞÇİ: “VERİLEN VAATLERDE BİR TEK CENNET EKSİKTİ”

Beğendik Beldesi’nin 15 yılını AK Partili bir başkan olan Nuran Uslu tarafından idare edildiğini söyleyen Değişçi; “Yapılan hizmetleri de halk gördü ve yapılanların takdirini milletimiz 15 yıl yani 3 dönem görev vererek takdir etti” dedi.

Muhammet Örnek’in, bu hizmetleri ve yapılanları yeterli görmeyerek, Beğendik’i daha iyi, daha güzel, daha dürüst, “her şey daha güzel olacak” parolasıyla milletten destek isteyerek yola çıktığını belirterek; “Vatandaşımız da bu sözlerine karşılık kendisini göreve getirdi. Verilen vaatlerde bir Cennet eksikti” dedi.

“KENDİNE SARAY YAPTI”

Örnek’in göreve gelir gelmez ilk icraatının TOKİ çevre duvarlarını yapmak için alınan demirleri ger almak olduğunu savunan Değişçi şunları söyledi: “Demirleri geri alarak yandaşı olan vatandaşların arsalarına çevre duvarı yaptı, kalıplarını da müteahhit firmaya hibe etti. İkinci icraatında da genel başkanı saray diyor ya bizim Örnek başkan da belediyenin 2. katını kendisine ayırarak saray gibi dizayn etmek oldu. Tabi harcanan miktarı bilmiyoruz. Vatandaş kendisinden icraat beklerken o kendi zevkini düşündü” dedi.

Değişçi şöyle devam etti: “3. icraatı, en az 2 yıl bekleyip de tekrar yapmaya karar verdiği Nuran başkanın hazır bıraktığı su projesi. Bir de utanmadan suyu getrdik diye lanse ediyormuş. Örnek başkan, adama sormazlar mı geldiğin gibi tabela yaptırıp 11 milyon su borcunu niye yazdırdın? Demek ki su projesi yapım aşamasına gelmiş. Bu suyun çıktığı yer olan Esetçe beldesindeki tarlayı kim aldı? Su kuyuları kim vurdu? Çıkan suyun analizini ve projelerini kim yaptırdı?”

“KPSS’Yİ KAZANAMAMIŞ ÖĞRETMENDİN. BİZ YİNE DE SANA ÇAKMA ÖĞRETMEN DEMEDİK”

Beğendik’te bu işlerin yapıldığı sırada Örnek’in özel bir kolejde sözleşmeli beden eğitimi öğretmeni olduğunu söyleyen Değişçi; “Sözleşmeli diyorum çünkü sen de KPSS’yi kazanamamış öğretmendin, biz yine de sana ‘çakma öğretmen’ demiyoruz. Sen de bu suyu sağda solda söyleyip ben yaptım diye sahiplenme” şeklinde konuştu.

“BEĞENDİK’E DIŞARIDAN GELENLER MEZRALIK DİYOR”

Değişçi, Örnek’i eleştirdiği açıklamasının sonunda şunları söyledi: “Şu gerçeği üzülerek hatırlatmak isterim. Geçen 3 sene Beğendik için çok büyük kayıp. Şu an beldemize gelen yabancıların ağzından çıkan şu sözler bize çok ağır geliyor. Burası belde değil, köy değil, adeta mezra artık. Gerisini siz düşünün acaba doğru mu söylüyorlar?”