Siyaset içerisinde yıllarca liderleri takip edenler başlığın neden böyle yazıldığını veya kimin bu sözü söylediğini rahatlıkla anladığını tahmin ediyorum. Evet, sözün sahibi rahmetli Süleyman Demirel. Türkiye Cumhuriyetinin 9. Cumhurbaşkanı. Altı dönem Isparta Milletvekili, 10 yıl 5 ay başbakanlık koltuğunda oturan gazetecilerle çok iyi geçinen renkli kişiliği ile unutulmazlara girdi.

Demirel: 70’li yıllarda ‘bulun 226’yı düşürün hükümeti’ dediğinde mecliste 450 milletvekili vardı. 226 rakımı meclis üye tam sayısının salt çoğunluğu anlamına geliyordu. İsmet İnönü (1964) başbakan olduğu sırada AP Genel Başkanı Süleyman Demirel ile Çankaya’da lider zirvesinde bir araya geldi. Demirel orada ‘hükümet memleketi idare edemiyor’ diyerek İnönü’ye söz atar. O da, ‘Sayın Demirle şikayetin benden mi?’ diye sorar. Demirel: ‘evet, sizden ve hükümetinizden..’der. İnönü: ‘çöldeki bedevi şeyhi dahi tehlikenin nerden geleceğini bilir. Onu anladım, yalnız hükümet, Çankaya işi değil, meclis işidir. Gelin orada konuşalım’ der. Demirel: ‘Adam haklı, gelin meclise diyor.’ Siyasetin her iki duayenine rahmet diliyorum.

Bugün mecliste seçilmiş 600 milletvekili var. Ne hükümeti düşürmeye gücü yeter ne de seçime götürmeye. AKP Genel Başkanı ne diyorsa o olur. Yine yanında çok rahat olan MHP Genel Başkanı yazıma ilave edeceğim tek şey ‘ağlayan çok, gülen az’ isterseniz şarkı olarak da değerlendirebilirsiniz.