HABER MERKEZİ

Toplantı; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Orkun Özkaya, Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Keşan TSO Yönetim Kurulu Üyeleri ile Edirne İli Oda ve Borsa Başkanlarının katılımıyla yapıldı.

Toplantıda söz alan Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, bölgede yapılan yatırımlar ile ilgili bilgi vererek; işletme geliştirme destekleri, turizm, hizmet ve üretici sektörleri için ilave destekler ve mevcut oda üyesi işletmeler için faizsiz kredi desteği taleplerini M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na iletti. Başkan Şapçı ayrıca Keşan Gıda İhtisas OSB Bazlı Teşvik Sisteminin Uygulanması ve Hamzedere Barajıyla birlikte 2022 yılı Yatırım Teşvik Programına dahil olması talebinde bulundu.

Toplantıda daha sonra söz alan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Mutaf, Zincir marketlerde mobilya, beyaz eşya satımının yasaklanmasıyla ile ilgili çalışma yürüten Ticaret Bakanlığı’na teşekkür ederek sağlıksız koşullarda satışı yapılan kırtasiye ve züccaciye ürünlerinin de bu düzenleme kapsamı altına alınması temennisinde bulundu.

Turizm konusunda Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri; Mustafa İşçimen ve Uğurcan Urgan sorun, talep ve çözüm önerilerinin yanı sıra bölge turizmine katkıda bulunacak çalışmalar hakkında konuştu.

Yönetim Kurulu Üyesi Sevtap Engin de toplantıda söz alarak, Pandemi döneminde eğitim süreçlerinin iyileştirilmesi ile ilgili çalışmaların gündeme alınması gerektiğini vurguladı.

Edirne İli Odalar ve Borsalar müşterek toplantısı; taleplerin alınması, çözüm önerilerinin görüşülmesi, soru- cevap, dilek ve temenniler ile sona erdi.