HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

31 Mart 2022 perşembe günü Halkla İlişkiler ve Reklamcılılık Bölümü tarafından Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen kariyer etkinliğinde öğrenciler, sektör temsilcilerinden kariyer hikayelerini dinledi. Moderatörlüğünü öğretim üyesi Burak İşçimen, Doç. Dr. Erdem Öngün ve Dr. Öğr. Üyesi Özge Ercebe’nin yaptığı etkinliğe Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Genel Sekreteri Erdem Başak, Renkas Organizasyon ve Turizm Şirketi Sahibi Serkan Değirmencioğlu, Cadde Reklam Şirket Ortağı Umut Baltan ve Medya Keşan Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Bülent Saylam katıldı.

ÖĞRENCİLERİN SEKTÖRLE BULUŞMASI AMAÇLANIYOR

Açılış konuşmasını yapan Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Atakişi, etkinliğin önemi hakkında şunları kaydetti: “Bugün pandemi sonrası süreçte, normale dönmeye çalıştığımız zamanlar, gerek Keşan, Edirne, Türkiye tüm dünya bu olumsuz etkiyi atmaya çalışıyor. Biz de okulumuzda bir giriş yaptık. 1. sınıf öğrencilerimizin bir adaptasyon süreci vardı. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümümüz olarak, Burak İşçimen Erdem Öngün, Özge Ercebe hocalarımın ve değerli katılımcıların katkıları ile bir araya gelelim dedik. Biz ne yapıyoruz? Önümüzdeki 3 sene içerisinde neler yapabiliriz? Sektör temsilcileri burada sizin gereksinimleriniz sektör temsilcilerinin ihtiyaçları, bir noktada paylaşabilir mi bunun arayışı içerisindeyiz. Onun için buradayız. Uygulamaya dönük çok kıymetli katılımcılar var, her biri kendilerini tanıtacaklar. Sektör temsilcilerine katılmlarından teşekkür ederiz. ”

REKLAMCILIK VE HALKLA İLİŞKİLER YENİ KURULAN BİR BÖLÜM

Atakişi’nin ardından Reklamcılık ve Halkla İlişkiler Öğr. Üyesi Dr. Özge Ercebe, şunları söyledi: “İlkini düzenlediğimiz bir etkinliğimizin devamı olacak. Reklamcılık ve Halkla İlişkiler öğrencileri ile ilçedeki sektör temsilcileri buluşması bizim iletişim alanımızdaki öğrencilerimiz için de önemli olacak. Bölümümüzün ilk öğrencileri arkadaşlarımız. 1. sınıf oldukları için oldukça tecrübesizler. Bu etkinlikle onlara nasıl iletişim kuracaklarını sektörle nasıl iç içe geçecekleri noktasında ipuçlarını sektör temsilcilerinden bekliyoruz”. 

Doç. Dr. Erdem Öngün de etkinliğin işleyişi hakkında bilgi verdikten sonra sektör temsilcileri Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Genel Sekreteri Erdem Başak, Renkas Organizasyon ve Turizm Şirketi Sahibi Serkan Değirmencioğlu, Cadde Reklam Şirket Ortağı Umut Baltan ve Medya Keşan Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Bülent Saylam sektördeki hikayelerini anlattı. Ardından soru cevap bölümü gerçekleştirildi. Etkinlik sonrası öğrenciler birebir sektör temsilcileri görüşme yaparak etkinlik sona erdi. 

Etkinlikte sektör temsilcilerine teşekkür belgesi takdim edildi.