BÜLENT SAYLAM

Oğuz, Türker’in 22 Nisan 2021 tarihinde yerel gazetelerde çıkan açıklamasında Bu yerin tüm tahsis ve projelerini biz yaptık ve mayıs ayında ihalesini de yapıyoruz. Spor TOTO teşkilat başkanlığımızdan ödemesini de nakit aldık” şeklinde konuştuğunu hatırlatarak, Bu beyan sizin değil mi Sayın Türker? 21 Nisan 2021 tarihinde halı sahanın parasını nakit aldık diyorsunuz, 11 Mart 2022 tarihinde halı saha için ön protokol imzaladık diyorsunuz hangisine inanalım başkan?” dedi.

HANGİSİNE İNANALIM BAŞKAN?

Belde Başkanı Oğuz,  11 Mart 2022 tarihindeki haberi hatırlatarak açıklamasına şöyle başladı: “Yerel medyada yer alan habere göre Yenimuhacir Belediye Başkanının beldemizde kapalı halı saha yapılacağını ve kapalı halı saha ile ilgili Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile ön protokol imzalandığı bilgisini Yenimuhacir belde halkına müjdelemişsiniz.  Soruyorum Yenimuhacir Belediye Başkanı Mustafa Türker’e 22 Nisan 2021 tarihinde yerel gazetelerimizde yer alan habere göre Ahmet Oğuz’a görevde oldukları 10 yıl içerisinde gençler için hiç bir çalışmada bulunmadıklarını vurgulayan Türker: ‘Bizlere de çamur at izi kalsın manasıyla atıfta bulunuyorsunuz. Bahse konu olan yerin imar planları içerisinde ticaret alanı olduğunu tespit ettik ve hemen akabinde de meclis kararıyla imarda revizyon yapılarak spor alanına çevirdik. Sayın Ahmet Oğuz yalan söylüyorsunuz; sizlerin bahsettiği gibi satın alınan ve projesi bitmiş bir yer yok.  Bu yerin tüm tahsis ve projelerini biz yaptık ve Mayıs ayında ihalesini de yapıyoruz. Spor TOTO Teşkilat Başkanlığımızdan ödemesini de nakit aldık.’ Bu beyan sizin değil mi Sayın Türker? 21 Nisan 2021 tarihinde halı sahanın parasını nakit aldık diyorsunuz, 11 Mart 2022 tarihinde halı saha için ön protokol imzaladık diyorsunuz hangisine inanalım başkan?”

NAKİT ALINAN PARAYA NE OLDU?

Türker’e sorularına devam eden Oğuz, açıklamasına şöyle devam etti: “Halı Saha parasını nakit aldıysanız neden bugüne kadar yapmadınız? Nakit alınan paraya ne oldu? Yeter artık başkan gençlerin umutlarıyla oynadınız, 3 yıl geçti her şeyi hazır olan bir halı sahayı bile yapamadınız. Siz zaten iki basketbol pota direği diktiğiniz zemini çakıl taşı olan alana da basketbol sahası yaptım diye faaliyet kitapçığınızda da yer verebiliyorsunuz. Unutma seçim günü geldiğinde Yenimuhacir Gençliği ve Yenimuhacir Halkı gerekeniz yapacaktır.”

BU YETİM HAKKINA GİRMİYOR MU SAYIN BAŞKAN?

İddialarına devam eden Oğuz, “Göreve geldiğinizde atıl durumda olan parke taşlarını ayrıştırmaya başladınız ve bizleri israfla yetim hakkı yemekle suçladınız durdunuz. Şu an görüyoruz ki atıl durumda olan taşların ayrıştırılmasını bırakmışsınız size yakın olan belediye personelinin arsasına belediye kamyonuyla 2 kamyon taş  göndermişsiniz. Bu yetim hakkına girmiyor mu sayın başkan? Sizi sürekli uyardık çamur at izi kalsın siyasetini bırakın diye ama nafile bir türlü vazgeçemediniz bu huyunuzdan. Bizler hiçbir zaman şahısların bahçelerine arsalarına taş göndermedik. Sadece çökme gerçekleşen yoların zeminlerinde kullandık.” şeklinde konuştu.

SÖZ UÇAR YAZI KALIR BAŞKAN

CHP Yenimuhacir Belde Başkanı Ahmet Oğuz, açıklamasının sonunda şu ifadelere yer verdi: “Yenimuhacir Halkı sizden hizmet bekliyor. Seçim zamanı verdiğiniz sözleri gerçekleştirmenizi bekliyor ama nafile siz sanırım o sözleri unuttunuz ama hatırlatmak bizim görevimiz. TOKİ konutları yanındaki boş alana Yöresel Halk Pazarı sözünüz vardı başkan ne oldu? Var mı bir çalışma?  Ben söyleyeyim böyle bir çalışma olduğunu 3 yıldır duymadık görmedik. Hatta Yöresel Halk Pazarı yapmayı düşündüğünüz alanın yanında bulunan tahminen 100 m2 olan prefabrik yapıyı belediyenin olduğunu inkar ettiğiniz gibi talan edilmesine de göz yumuyorsunuz. Söz uçar yazı kalır başkan, verdiğiniz sözlerin takipçisi olacağız, Yenimuhacir Halkı hizmet bekliyor... Saygılarımla.”