Erikli nin su ihalesinin iptal edildiğini ihalenin 21/b ile yapıldığını ortaya çıkardık muhalefetin haberi yok bize devletin internet sitesi yanlış yazmıştır dediler, zor ikna ettik.

Yayla Sahil, Danişment, Erikli köyüne su verildiğini söyledik. “Başkan bizi kandırmış, bilmiyorduk” dediler. Erikli Köyüne yeni hattan su verilmesi için mecliste oybirliği ile aldıkları karardan ise hiç haberleri yok.

Geldiler sanki kararı mecliste oy birliği ile almamışlar gibi, bize “Parayı ödemeyin, meclise önerge verin, mahkemeye gidin dediler.” Sonra gittiler önce kendileri ödediler, mecliste oybirliği ile yine aynı kararı çıkardılar.

Biz başka yerlere de su verildiğini  ispatladıktan sonra “Erikli Sahili su hattı dışında, başkaca güzergahlara da su hattı çekildiği görülerek su katılım bedellerinin kimler adına ve ne oranda (pay ve paydaşlarının) belirlenmesi………..katılım payı bedellerinin Plan ve Bütçe Komisyonunca tekrar görüşülmesine karar verilmiştir.” diye oy birliği ile karar aldılar, sonra anlaşılan görüşmeye bile gerek görmediler.

Geldiler yol sorunumuzla, toz topraktan şikayetimiz ile ilgilenecekler zannettik, nerdeeee bir not bile almadılar bırakın not almayı, kendileri konuştu sorunlarımızı dinlemediler bile.

Adana’daki tarım alanları ve çevre sorunlarıyla bile ilgilenen Sn. ziraat mühendisi Edirne milletvekilimiz, Erikli’de 215 bin m2 tarım alanının imara açılmasını, 20 bin kişilik arıtma ile 100 bin kişiye hizmet verilmek istendiğini yeni açılacak imar alanları ile bu yükün daha artacağını ilk bizden duydu/duymuş. Artık öğrendiğine göre beton ekonomisine karşı bu arkadaşlar partinin çoğunluk oyları ve yine oy birliği ile alınmış bu karara tepki mi koyacak, yoksa bu UTANÇ’a ortak mı olacak? Yanındakinin nelere oy verdiklerinden haberi bile yok.

Sn. kurum müdürümüz eski hattan su verilmeyecek diyor, kurum avukatının yazılı beyanı verileceği şeklinde Sn. başkanımız bir gün keseceğiz, bir gün vereceğiz diyor.

Yolları yapmıyorlar, çökmesini bekliyorlarmış, uygun malzeme kullanmazsan, kazıyı çamur, toprak, taş ne bulursan doldurursan, şartnamesindeki sıkıştırmayı yaptırmazsan daha çok bekler, çok bekletirsin. Yaptığın yollar da çöker çöker yaparsın.

Yollar toz toprak. Kooperatifin emanet ettiği yol süpürme aracı nerede?

Kumsal çer çöp içinde temizlenmiyor, kooperatifin emanet ettiği kum temizleme aracı nerede?

Ya toz kalmasın diye kullanılan arazöz, Yangınlara müdahale edecek itfaiye aracımız nerede?? Bul bulabilirsen, gör görebilirsen.

Şimdi de öğrendik ki Yayla, Danişment, Erikli köyü, Mecidiye köyü, sahili ve hatta Çeltik köyünün bütün atıksuyu Erikli sahilde toplanıp buradan denize verilecekmiş.

Diğer taraflardan para toplamayı hukuki zemine oturtamayacakları için, Saros’un tüm pisliğini Erikli’ye topladıkları yetmiyormuş gibi yine tüm maliyeti de oybirliği ile üzerimize yıkacaklar.

EVET Erikli ilgisizlik, rant, peşkeş, yalan, dolan, çıkar, işgüzarlık, görevi suiistimal, adam sendecilik, vurdum duymazlık, ilkesiz siyaset, plansızlık, şahsi çıkarkanunsuzluk, hukuksuzlukvs. vs.kokuyor.

EVET Erikli de duyulan koku, görülen toz toprak, gidilemeyen yollar, karmaşa, kaos, pislik hep bu KOKUŞMUŞLUK YÜZÜNDEN.

ERİKLİ İŞTE BU YÜZDEN LAĞIM KOKUYOR.