AYGÜL KONAR

Sahillerde doluluk oranının fazla olduğuna dikkat çeken Güngör, bayramın yaklaşmasıyla çok fazla talep olduğunu söyledi.

Bölgemizin değer kaybetmemesi için imar sorunun çözülmesi gerektiğini vurgulayan Güngör, turistlerin bölgemizden memnun ayrılması için belediyelerin üstüne düşen görevi yapması gerektiğine dikkat çekti.

“İNŞALLAH BELEDİYE DE GEREKLİ HİZMETLERİ VERMİŞTİR”

Sezonun güzel gittiğini belirten Güngör: “Bayram dolayısıyla çok fazla talep var. Yer bulmadan gelen insanlar yollarda yatar. Son bir haftadır fiyatların artmasına rağmen çok yoğun bir talep var. İnşallah belediye de gerekli hizmetleri vermiştir. Erikli’nin bayramda nasıl olacağını düşünmek bile istemiyorum. Tatil de bir ihtiyaç ve herkes tatil yapmak istiyor. Bayramı değerlendirmek istiyorlar. Şu an Saros Körfezi’nde yıldızı olan 10 tane otel olsa hepsi çalışır. Kışın bile iş yaparlar” diye konuştu.

“EN BÜYÜK SIKINTI İMAR KONUSU”

Bölgede ki imar sorununa değinen Olcay Güngör: “Arsa satışlarımız da çok arttı. İnsanlar artık müstakil yerler istiyor. Koronavirüsten ve masraflardan dolayı Kooperatif tercih etmiyorlar. Herkes 100 metrekare olsun benim olsun diyor. O yüzden biran önce bu yerlerin imara açılıp vatandaşların talebine cevap vermek gerekiyor. Bizim bölge insanımızın genelde yazlıkları olduğu için taleplerin %90’ını İstanbullulardan geliyor. Şu an en büyük sıkıntı imar konusu. Çok güzel ve şanslı bir bölgedeyiz. Ama biran önce belediyeler ile Kültür ve Turizm Bakanlığı imar sorununa çözüm bulsunlar ve bölgeye otel yapımına izin versinler. Sahillerde ev kiralamak çözüm değil. Belediyeler de talebe cevap verebilmek için hükümete baskı yapsınlar. Bu yerler imara açılmak zorunda. Aksi takdirde bölge değer kaybeder. Gelenler bir defa gelir. İkinciye gelmez. İnsanlar yolda mı yatacak” ifadelerine dikkat çekti.

“DEVLET BU İŞE BİRAN ÖNCE EL ATMAZSA BÖLGEMİZ GİT GİDE DEĞER KAYBEDER”

Sahil bölgelerindeki diğer sorunlardan bahseden Güngör, sözlerini şöyle tamamladı: “Yolların da biran önce yapılması gerekiyor. Yol, elektrik ve suyla ilgili devamlı şikâyetler geliyor. Devlet bu işe biran önce el atmazsa bölgemiz git gide değer kaybeder. FSRU limanı da inşallah yapılmaz. İdare mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı aldı ama hala devam ediliyor. Ev fiyatları da çok arttı. Tatil yapmak herkesin hakkı, bu kadar olmamalı. Gelen yerli ve yabancı turistler umarım memnun ayrılır. Tatilciler memnun ayrılmazsa bölge her sene değer kaybeder ve 10 sene sonra müşteri bulamayız. Şarköy, Güneyli, Eceabat, Marmaraeğrelisi gibi örnekleri var. Şu anda sinek avlıyorlar. Bu duruma düşmemek için en büyük görev belediyelere düşüyor.”