SONGÜL KONAR

Coşkun açıklamasında, değişimlerin zamana yayılarak yapılması gerektiği, küçük esnaf olarak sıkıntılar çektiklerini dile getirdi. 

Ömür Coşkun açıklamasında, “Çekilen sıkıntıyı kamuoyu da bilsin. İşler öyle gösteriş ile olmuyor. Cebimizde bir lira para yok. Pandemi nedeniyle üç ay kadar çalışmadık, az da olsa çalıştık ama işlerimiz doğru düzgün olmadı, düzgün para kazanamadık. Tüm dünya zor denemden geçerken küçük esnaf daha da zor dönemden geçiyor. Okullar daha da geç açılacak. Vakalar artıyor, bu kış daha sıkıntılı olacak” ifadelerine yer verdi. 

“6 ARKADAŞIMIZ SIRASINI SATTI, 10-15 KİŞİ KİRALIK OLARAK ÇALIŞIYORDU ONLAR DA BIRAKTI”

Belediye Başkanının davranışlarından dolayı mağduriyet yaşadıklarını ifade eden Coşkun, açıklamasına şu sözler ile devam etti: “Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Meydanı’nda araçların yenilenmesi ile ilgili bir takım açılışlar oldu. Araçların yenilenmesi güzel bir şey, olması da gerekiyordu zaten. Belediye Başkanımız bunu zamana yayarak yaptırmalıydı. Dünya ve Türkiye üzerinde yaşanan hastalık sürecinde zamanı daraltarak ve baskı yaparak bunu uygulaması, küçük esnaf olarak bizi ciddi anlamda zor durumda bıraktı. 7 milyona yakın kredi kullanılmış. 6 arkadaşımız sırasını sattı, 10-15 kişi kiralık olarak çalışıyordu onlar da bıraktı. İnsanlar zor durumda, birkaçı daha sırasını satacak gibi. Süreyi kısaltıp, ‘Haziran ayı itibari ile kimse çalışmayacak, 45 gün içerisinde araba almazsanız sıralarınızı iptal ederim’ diyerek yazı gönderilmesi küçük esnaf olarak bizi zor durumda bıraktı. Bunu iyi niyetli yaklaşım olarak görmüyorum. Görünüşte yenilik var ama öbür tarafta da baskı var. Belediye başkanının bu tarz davranışlarından çok mağdur olduk. Diğer arkadaşlarımın da durumlarını görüyorum. Bunu kamuoyu da bilsin, yenilik var ama arkasında baskı ve zor duruma düşürme de var. Belediye başkanı yol yapıyor, bir hafta sonra çöküyor, trafik düzenlemesi yapıyor, aylarca insanlar ters yollardan gidiyor, trafik zumlu çekiyor sonra geri dönüyor. Bunları düşünerek ve zamana yayarak yapmasını tavsiye ediyorum. Esnaf olarak da vatandaş olarak da zor duruma düşüyoruz.”

“ARAÇ DEĞİŞİMLERİ ZAMANA YAYILSAYDI, BU KADAR MAĞDUR OLMAZDIK”

Coşkun açıklamasında bazı vatandaşların belediye başkanından korktuğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Vakalar son günlerde artıyor. Kısıtlamalar söz konusu olacak, minibüslere de gelirse borçlarımız yine sıkıştıracak bizi. Esnaf Kefalet kredileri iki defa üçer ay erteledi. Belediye başkanının araç değişimlerini bu kadar baskı altına almasını anlamakta zorluk çekiyoruz. İnsanlarımızın bazıları başkandan korkuyor, korktukları için gayet normalmiş gibi, yenilikler isteyerek yapılmış gibi davranıyor. Bunu biraz zamana yaysaydı, daha iyi olurdu. İnsanları korkutarak saygınlık ve itibar kazanılmaz. Belediye başkanının saygınlığı olması gerekiyor. Zayıfı ezerek saygınlık olmaz. Araç değişimleri zamana yayılsaydı, bu kadar mağdur olmazdık.”