MEHMET AYTAÇ

Havaların ısınmasıyla birlikte ailelerin nefes almak ve çocuklarını oynatmak, aynı zamanda sosyalleşmek adına halkın en çok ihtiyaç duyduğu alanlar olan parkların kötü durumda olmasından dolayı çok sayıda şikayet gelmeye devam ediyor.

HERGÜN ŞİKAYET GELİYOR

Keşan’da yeni yapılan parkların yanında önceki dönemlerde yapılan parklar, gün geçtikçe çürümeye devam ediyor. Bir süre haberini yaptığımız İspat Cami Mahallesi’ndeki Şehit ve Gaziler Parkı ve Büyük Cami Mahallesi Aladdin Önen Caddesi üzerindeki parkların ardından İspat Cami Mahallesi ve Aşağı Zaferiye Mahallesi’ndeki vatandaşlardan da şikâyetler geldi.

HALDUN TANER PARKI KAPATILDI MI?

İspat Cami Mahallesi Çamlıkent’te bulunan Haldun Taner Parkı ile ilgili dün çekilen görüntülerde parkın neredeyse kullanılamaz halde olduğu gözlendi. Parkta çim bakımının yapılmaması, sadece iki adet bank bırakılması, ışıklandırma yetersizliği ve atıl görüntüsü vatandaşların tepkisini çekiyor. Parka yakın evlerde yaşayan mahalle sakinleri, parkın modern, güvenilir ve kullanışlı bir hale getirilmesini talep ediyor.

BERKİN ELVAN PARKI TEMİZLENMİYOR MU?

Aşağı Zaferiye Mahallesi Muammer Aksoy Caddesi üzerinde bulunan Berkin Elvan Parkı’ndan da halkın şikâyetleri geldi. Belediye yetkililerinden daha önce parkın bakımı için talepte bulunduklarını ileten bazı vatandaşlar; “Belediyeden bu park için bakım talebinde bulunduk. Ancak gelip sadece otları biçip gittiler. Bu parkın temizliği düzenli olarak yapılmıyor ve bakımsız bırakılıyor. Biz buraya torunlarımızı getiriyoruz. Ancak parkta pislikten geçilmiyor. Bir an önce bu parkın düzgün bir hale getirilmesini istiyoruz” dediler.

BANKLAR ÇÜRÜYOR!

Öte yandan Mehmet Gemici Cennet Bahçesi arkasında bulunan Keşan Belediyesi’ne ait bir birimin bahçesinde birçok bankın atıl halde durduğu görüldü.

Bir alanda gelişi güzel toplanan bankların, ihtiyacı olan parklara neden yerleştirilmediği de merak konusu oldu.