AYGÜL KONAR

Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Konferans Salonu’nda düzenlenen program, saat 11.00 sıralarında başladı.

Programa; AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Keşan İlçe Başkanı Recep Pekcan, İYİ Parti Keşan İlçe Başkanı Zafer Sarıkeçe ve MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Keşan İlçe Başkanı Adnan İnan oldu.

Programda; ilçe başkanları, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İNAN: “KEŞAN, GELECEK SÜREÇTE ÇOK BÜYÜK GÖÇ ALACAK”

“Keşan’ı 10 yıl sonrası için nasıl hayal ediyorsunuz?” şeklindeki soruya ilk olarak, MHP Keşan İlçe Başkanı Adnan İnan söz alarak, şunları söyledi: “10 yıl hayal etmekten ziyade, bunları gerçekleştirmek için projelerimizi 50 yıllık yapmalıyız. Çünkü Keşan, gelecek süreçte çok büyük göç alacak. Keşan’ın vizyonunu, istihdamını ve altyapısını hazırlamamız gerekiyor. Gıda İhtisas OSB geldiğinde, istihdam sağlanmış olacak. Saros Körfezi, turizme açık bir yer ve buralarla ilgili yatırımları da, iyi şekilde yapmamız gerekiyor. Hayalden ziyade, projeleri gerçekleştirmemiz gerekiyor.”

KILINÇ: “KEŞAN, ASYA VE AVRUPA’YI BİRBİRİNE BAĞLAYAN ÇOK ÖNEMLİ BİR NOKTADADIR”

Daha sonra söz alan AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç ise, şunları söyledi: “10 yıl sonra, Gıda İhtisas OSB konusunda istihdam ve geliri artışı olacak. Gelecekte su çok önemli. Hamzadere Barajı projemizle, 270 bin dönüm sulama alanlarına sahip olacağız. Bu da, çiftçimiz ve OSB için önemlidir. Keşan, Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayan çok önemli bir noktadadır. Gelecekte, İstanbul’da yaşanacak doluluğu göz önüne aldığımızda, Keşan’da ciddi bir yoğunluk yaşanacaktır ve buna altyapı, üstyapı anlamında hazırlanmalıyız.”

PEKCAN: “TÜM ÜLKEDE BİR DEĞİŞİME İHTİYAÇ VAR”

CHP Keşan İlçe Başkanı Recep Pekcan ise, konuşmasında şunlara yer verdi:“10 yıl sonrayı sadece Keşan değil; ülke geneli olarak düşünülmelidir. Parasızlık nedeniyle, okuyamayan hiçbir gencimizin olmadığı, sağlık sorunlarının devlet tarafından çözüldüğü, insanların emekli olduğunda nasıl geçineceklerini düşünmediği ve ikinci bir iş aramadıkları, bir Keşan ve ülke hayal ediyorum. Keşan ölçeğine bakıldığında, altyapı ve çöp sorunu çözülmüştür. Trafik probleminin olmadığı ve esnafın rahatça çalıştığı bir Keşan hayal ediyorum. Tüm ülkede bir değişime ihtiyaç var. İnsanların gelecek kaygısı olmadığı, kardeşçe ve dostça yaşadığımız bir Keşan, ülke hayal ediyorum.”

SARIKEÇE: “KEŞAN’IN YENİDEN BİR MANİFESTO YAZMASI GEREKİYOR”

İYİ Parti Keşan İlçe Başkanı Zafer Sarıkeçe ise, şunları söyledi:“10 yıl sonrayı hayal ederken, hayvan haklarını dahil her şeyi düşünerek planlama yapılmalı. Keşan’ın yeniden bir manifesto yazması gerekiyor. Tüm kurumlarıyla, Keşan için bir şeyler yapmak isteyen insanların bir araya gelmesi gerekiyor.”

“Son dönemde yaşanan deprem kendisini yeniden hissettirdi. Keşan’da eğitim kurumlarımız depreme dayanaklı mıdır? Cumhuriyet, Kurtuluş, İnönü ve Atatürk okullarının binaları eski. Bu konuda yapılan bir çalışmalar var mıdır?” şeklindeki soruya cevap veren İnan, şunları söyledi: “Deprem gerçeği var ve eğitim kurumları olmak üzere tüm binalarda gerekli çalışmalar yapılmalı.”

KILINÇ: “KEŞAN’DAKİ BİNALARIMIZ DENETLENİYOR”

Gürcan Kılınç ise, şunları söyledi:“Belediyemiz ve kaymakamlığımız tarafından kurulan ekipler tarafından Keşan’daki binalarımız denetleniyor. Özellikle binalarımızın alt kısmında yer alan işyerlerindeki kolonlarda eksiklik olup-olmadığı konusunda gerekli denetlemeler yapılıyor. Okullarımız kapandıktan sonra, Milli Eğitim tarafından eksikliğin olup-olmadığını tespit ediliyor. Değişmesi gereken ne varsa değişiklik yapılıyor. İnönü ve diğer bir kaç okulumuz çok eski. Bunlarla ilgili gerekli çalışmalar yapılıyor. Okullarımız zaman içerisinde yenileniyor. Örnek vermek gerekirse; Endüstri Meslek Lisesi yenilendi, İmam Hatip Lisesi yeni yapıldı. Çalışmalarımız devam edecek.”

PEKCAN: “ELLE TUTULUR BİR ŞEY YAPILMADI”

Recep Pekcan ise, şunları söyledi:“İzmir depreminden sonra yeniden bir hareketlenme yaşandı. Her seferinde neler yapılabileceğini konuşuyoruz. Ülkemiz deprem kuşağında ama elle tutulur bir şey yapılmadı. Her depremde, şunların yapılması gerektiği dile getiriliyor. Ama bir süre sonra deprem gerçeği unutuluyor ve bir sonraki deprem bekleniyor. Nelerin yapılması gerektiğini herkes biliyor ama yapılmıyor. Deprem konusunda, meclise bir önerge geldi ve komisyona sevk edildi. Bununla ilgili rapor hazırlandı ve belediye başkanına iletildi. Ama gündeme alınmadı. Gelecek mecliste gündeme alınacaktır. İtfaiye, KEDAK ve Kent Konseyi tarafından çalışmalar yapılmış. Depremle ilgili yapılacak çalışmaların takipçisi olacağız. Lafta değil, kalıcı çözümlerin üretilmesi gerekiyor.”

SARIKEÇE: “OKUL BİNALARIMIZ GÜÇLENDİRİLEBİLİR”

Zafer Sarıkeçe, konuşmasında şunlara yer verdi:“Başımıza ne zaman bir olumsuzluk geldiğinde, deprem gerçeği aklımıza geliyor. Okul binalarımız güçlendirilebilir. Ama binanın yıkılmayacağı garantisini kimse veremez. 10 katlı binalarımız var ve bunlar için ne kadar hazırız? Bunun için Keşan genelinde bir tatbikat yapılarak, depreme ne kadar hazır olduğumuzu görsek iyi olur.”

İNAN: “BÖLGEYE EKSİSİ DEĞİL, ARTISI OLACAKTIR”

“Çanakkale Köprüsü’nün tamamlanmasının ardından Keşan ana yolunun kullanımının en aza ineceği öngörülüyor. Bu durumun Keşan ekonomisine zararı olup-olmayacağı konusundaki düşünceleriniz nedir?” şeklindeki soruya cevap veren İnan şunları söyledi:“Köprünün yapılmasının bölgeye eksisi değil, artısı olacaktır. Direk geçiş yapmak isteyenler zaten, ilçeye uğramıyor. Turizm bölgesi olmamız nedeniyle, ulaşımımız çok daha rahat olacaktır. Köprü yapıldıktan sonra Keşan çok daha iyi bir yerde olacaktır.”

KILINÇ: “ÇOK BÜYÜK BİR YATIRIM”

Gürcan Kılınç ise, şunları söyledi:“Köprünün yapımı bölgemize yararlı olacaktır. Özellikle bayramlarda, 6-7 saat kuyruk bekleme olayına son verilmiş olacaktır. Çok büyük bir yatırımdır ve bölge konusunda, herhangi bir kaybın yaşanacağını düşünmüyorum.” 

PEKCAN: “GEÇMEYEN ARAÇLAR İÇİN ÖDENEN PARALAR, ÜLKE EKONOMİSİNE ZARAR VERMEKTEDİR” 

Recep Pekcan, konuşmasında şunlara yer verdi:“Yap-işlet-devret modeliyle yapılan bir yatırımdır. Şehir hastanelerinde hasta garantili, köprülerde ise, geçiş garantisi veriliyor. Çanakkale’deki yoğunluk sadece bayramlarda yaşanmaktadır. Bayramlarda belli bir rahatlama olacaktır. Geçmeyen araçlar için ödenen paralar, ülke ekonomisine zarar vermektedir. Sadece Keşan olarak düşünülmemeli. Keşan’a, belli bir zararı olacaktır ama bunu gelecek süreç içerisinde yaşayarak göreceğiz.”

SARIKEÇE: “EĞER UZUNKÖPRÜ YA DA MALKARA OLSAYDIK, EYVAH DERDİM”

Zafer Sarıkeçe de şunları söyledi:“Köprünün bölgeye artısının olacağını düşünüyorum. Keşan, kavşak noktasındadır. Konforlu bir yolculuk yapmak isteyen kitle, yine bölgemizi tercih edecektir. Eğer Uzunköprü ya da Malkara olsaydık, eyvah derdim. Ama Malkara yapılan yeni yolla hayata tutundu diyebilirim. Yoksa Malkara, Keşan ve Tekirdağ arasında sıkışan bir kasaba olurdu.”

SARIKEÇE:“ MANİFATURACI ESNAFININ HALA YERİ YOK”

“Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile 1,5 yıl geride kaldı, belediyenin 1 buçuk yıllık performansı ilgili ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki soruya Zafer Sarıkeçe, şöyle cevap verdi:“1,5 yıl uzun değil; ancak bir şeylere dokunmaya başladığınızı hissettirmeniz için çok önemli. Helvacıoğlu'nun verdiği birçok söz var. Mevcut sorunların üzerinde Erikli'deki su sorunu önemli konu oldu. Pazaryerinin üstü kapatılmadı, manifaturacı esnafının hala yeri yok. Güzel atılımları da var yollar gibi, ancak aynı yolları bir kez daha yapmaması gerekiyor. Keşan'ın yapılacak çok yolu var. Yollara çok fazla enerji vermeden, haftanın 6 günü sıcak soğuk demeden çalışan pazarcı esnafımızın önemsenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bizleri de işin içine katmak isterse her türlü desteği sağlarız, mecliste çözümü ararsa her zaman karşılığını bulur.” 

PEKCAN: “KEŞAN'DA GÖRÜNÜR VE SOMUT BİR ŞEY VAR MI, BEN GÖRMÜYORUM?”

Recep Pekcan ise, şunları söyledi:“Keşan'da görünür ve somut bir şey var mı, ben görmüyorum. Kalıcı bir şeyler göremiyorum; aksiye hızlıca çözülmesi gereken sorunlar var, onlarda da mesafe kat ettiğimizi söyleyemeyiz. Trafik sorunu için yolları kapattık, sonra da dönüp eskisini yapmaya devam ettik. Yine yollarda dubalar var, ulaştırma komisyonu bilimsel çözümler üretmeye çalışıyor; ama bu zamana kadar çözülmüş olması gerekiyordu. Çözülmesi zor bir şey mi? Evet; ama araç sayarak, dubalar koyarak çözülecek bir sorun değil. Pazaryerinin üstünün kapatılması için proje ihalesine çıkılacak, üç proje üzerinde duruluyor. Bir şey yanlış işliyor. Üstü kapanacak pazaryerinin altında dükkânlar var, komple kapanırsa onlara gidecek güneş ve hava sirkülâsyonu nasıl olacak, aydınlatma gerekecek? 5000 kişiye iş sözü var başkanının, ben Keşan'dan bir yerlere insanların ekonomik destek amaçlı olarak bir yerlere götürüldüğünü görmedim. Bir caddeyi iki ayda iki kere yaptık ve tarihe geçtik. Komisyon ve mecliste siyasi rant gözetmeden çalışılıyor ama karar mekanizması belediye başkanıdır.”

KILINÇ: “KEŞAN NEFES ALAMIYOR”

Gürcan Kılınç ise, şunları söyledi:“Seçimden önce beklentileri saptayıp, seçimden sonra gerçekleştiriyoruz. 104 projemizin 48 tanesini, yani yarısını tamamlamış veya başlatmış durumdayız. Vaatlerimizden fazlasını yaptık, yapılamaz denilen yol ve kaldırımları yaptık. Artık Keşan'da yol ve kaldırım konuşulmuyor. CHP belediyeciliğinde, binaların imar izinlerinde bina altı otoparklar konusunda 20 daireye 5 araçlık otoparklara izin verildiği için, çarpık düzen oluştu. Keşan nefes alamıyor. Şehrin ortasında doğru düzgün bir otopark bile yapmadınız. Bunlara izin verilmeseydi Keşan'da trafik sorunu olmazdı. Keşan'da altyapı çökmüş, nereye el atsak altyapıyı da çalışıyoruz. Metruk binalar, saat kulesi, yer altı çöp konteynerleri, parklar, taksi durakları yaptık ve 20 milyonluk destek ile yüzme havuzu, semt sahaları yapıyoruz. Cennet Parkı'nı yapanlardan Allah razı olsun; ancak burası artık Keşan'a yetmiyor. 2022'de 600 dönümlük millet bahçesine kavuşacak Keşan. CHP döneminde yapılan pazaryeri projesi çok kötü bir proje oldu, bunu kabul etmek lazım. Buraya 30 milyon TL ile 20 dönümlük yer hibe edildi, şimdi bunun üstünü kapatmaya çalışıyoruz ama uyduruktan olacak, çünkü proje yanlış. Esnafımızın mağduriyetini gidermek için 18 milyon lira vererek üstünü kapatacağız. Keşan'a yazık olmuştur, Keşan'ın göbeğinde böyle bir yer ucube olmuştur. Üstü kapalıydı açık oldu, şimdi kapatmaya çalışıyoruz; olmuyor. Keşke daha önce sahada olsaydılar. Keşan'da bir çevre yolu olması lazım, maliyeti 500 milyon; inşallah devlet ve karayolları desteği ile kesin çözüme kavuşacağız. Keşan o kadar çok eskimiş ki 2 dakikaya anlatmak yetmez, ama neyse ki vekilimiz Fatma Aksal ve iş başkanımız Belgin İba sayesinde gelen yatırımlar var.” 

İNAN: “KEŞAN'IN EN KÖTÜ YAPILAN BİNALARINDAN BİRİ ORASI” 

Adnan İnan ise, şunları söyledi:“Siyaseti bir kenara bırakıp, pazaryeri için esnaf olarak konuşmak istiyorum sizlere. Keşan'ın en kötü yapılan binalarından biri orası. Üstünün kapanması için binanın telif hakkını mimar belediyeye vermiş, değişiklik yapılası için mimar 700 bin TL istedi, zorla 160 bin TL'de anlaşıldı. Bundan sonraki binaların yapımında telif haklarını alalım, sonra böyle engeller çıkmasın. Trafik konusunda ise, şunu diyebilirim. Ben Muhtar Ali Çevikel Caddesi'nde işyeri sahibiyim. Yol yapımından önce günde 15-20 araç geçiyor ya da geçmiyordu; ama yoldan gerçekten de çalışıyor. İnsanlar alternatif yollar arıyorlar. Güzel şeyler oluyor ve takip ediyoruz. Gurur verici şeyler, Keşan'ın vizyonu değişiyor ve gelişmeye de devam edecek. Trafik sorunu çözümü için şunu diyebilirim; Hastane Caddesi'nde oturup da çarşıya da arabayla gelmeyelim. 100 metre de yürüyelim ve şu çarşıdaki trafiği azaltalım. Her yerde araç var, otoparklar olmadığı sürece bunu çözemeyiz, alternatif yolları mümkün olduğu kadar kullanmaya özen gösterelim.”

PEKCAN: “DEVLETİN VERDİĞİ DESTEĞİ LÜTUF GİBİ ANLATMAKTA DA SIKINTI VAR” 

İnan ve Kılınç’ın sözlerine cevap veren Recep Pekcan şunları söyledi:“Başkanlarım 1,5 yılda yapılanları değil, aslında bizim dönemimizde yapılanları anlattılar. Otoparklar konusunda dedikleri gibi bir durum yoktu; otopark yapmak ya da otopark parasını belediyeye yatırırsanız, yapmayabilirdiniz. Bu devletin problemi, insanlar bina yaparken, otopark yapmadılar; yerine oluşturulan fona para yatırdılar. Trafik de bununla alakalı değil. Altyapıda ise 210 km kanalizasyon ve konektör altyapısı yapıldı. Pazaryeri için 'ucube' demek seviyeyi düşürür oraya girmeyeceğim ama 30 milyon para İller Bankası'ndan alınan kredidir, hibe değil. Ayrıca devletin verdiği desteği lütuf gibi anlatmakta da sıkıntı var. Bu proje ile ilgili sıkıntı olabilir, kot farkı ve otopark için konuşabiliriz, eleştirebiliriz; ama bu Trakya'da örnek gösterilen bir projedir. Beğenin beğenmeyin burada çok fazla emek var. Bir tane daha bundan yapsınlar, biz de onu konuşalım. Telif konusunda ise, bu eserin telifi sahibine ödendi ve bundan sonra yapılacak projeler için ise bir daha ödenmeyecek.”

“Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak sosyal medya üzerinden istifa etti. Bakanlığı sürecinde katıldığı bir programda, döviz ile ilgili olarak ‘Maaşlarınızı dolarla mı alıyorsunuz?’ diye cevap vermişti. Biz maaşımızı dolarla almasak da bizi etkiliyor mu? Esnaflar nasıl etkileniyor burada?” sorusuna, MHP Keşan İlçe Başkanı Adnan İnan,“Dolarla maaş almıyoruz derken, dolar yükseldiği zaman girdi maliyetleri çok fazlalaşıyor. Bu da diğer fiyatlara yansıyor. Bu bir gerçek, Türkiye’de ekonomi pandemi ile birlikte bir saldırı altında. Dolar düşmeye başladı. Altın da düşmeye başladı. İnşallah hayırlısı olur” dedi.

AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç ise,“Dünyada yeni bir küresel düzenin inşa edildiği bir düzenden geçiyoruz. Dolar bütün dünyayı etkileyen bir para birimi. Türkiye’yi ekonomi ile alt edemeyecekler. Türkiye’nin siyasi ve ekonomik olarak dünyanın en büyükleri arasında yer alacağına inanıyorum. Dünyanın ekonomisi pandemiden beri bozuk. Dünyanın her yerinde sağlık problemi çökmüş durumda ama ülkemizde çok iyi idare ediliyor” ifadelerine yer verdi.

CHP Keşan İlçe Başkanı Recep Pekcan,“Her şeyin fiyatı dolarla artarken benim maaşımı neyle aldığım garip. Çok ilginç bir süreç yaşıyoruz. Yönetilemiyoruz, savruluyoruz. Hazine Müsteşarı değişti. Maliye Bakanı görevden alındı ve bir anda dolar, Euro ve altın düştü. Ülke rahatlıyor” dedi.

İYİ Parti Keşan İlçe Başkanı Zafer Sarıkeçe ise görüşlerini şu ifadelerle anlattı:“Evet, biz Türk Lirası alıyoruz. Muhtemelen çoğu kişi de Türk Lirası ile maaşını alıyor. Burada önemli olan bizim aldığımız maaştan ziyade, aldığımız maaşın karşılığında denk gelen satın alma gücümüzün son bir yılda ne kadar eridiği. Sayın bakan ona da bir iki cümle kullanmalıydı. Dövizin önemsiz olduğu bir ülke var mıdır, olabilir mi? Öyle bağırmakla, çağırmakla istediğiniz kadar ‘ben güçlüyüm’ deyin, adamlar sizin kasanıza baktığında sizin ne kadar güçlü olduğunu çok güzel bir şekilde görüyor.”

PEKCAN: “BİZİM PARTİMİZDE HER ŞEY DEMOKRATİK İŞLER”

“Seçimlere İYİ Parti ile ittifak olarak girdiniz. Ancak, CHP’nin adayı ile seçimlere gidildi. Ön seçim olmuş olsaydı tablo daha farklı olur muydu?” sorusuna cevap veren Recep Pekcan,“Cumhuriyet Halk Partisi olarak sonuna kadar savunduğumuz sistem ön seçimdi. Çoğu zaman bunu uyguluyoruz ama genel merkezin farklı yaklaşımları da oluyor. Bunu da saygı ile karşılıyoruz. Atama ilk defa yapılmadı. 2009’da da Mehmet Özcan atanmıştı. Bizim partimizde her şey demokratik işler. Genel merkez bir karar verildikten sonra bizim parti ilkeleri, tüzüğü, etik kurallar gereği konu kapanır. Yaşanan birtakım sıkınıtılar var. Keşan halkının baktığı başka bir yer var. Bizim yaptığımız hatalar var. Yaşanması gereken bir süreç bu. Bunun atama ile bir alakası yok diye düşünüyorum. Ama bunun ön seçim ile olmasını tercih ederdim” dedi.

“Cumhur İttifakı olarak belediyede ne gibi projeler öneriyorsunuz, önerdiğiniz projelerden hangileri bugüne kadar yapıldı” sorusuna Adnan İnan,“Cumhur ittifakı olarak tabii ki belediyedeki yerimizde belli. Biz projeleri tabii ki takip ediyoruz. Proje önerilerimiz yürüyen bir program dâhilinde. Bizde en yakından takip ediyoruz. Şu anki yapılanlardan Cumhur ittifakı olarak çok memnunuz. Yapılacak olan projelerde de iyi olacak olanların da arkasındayız. Şu anda her şey yolunda gidiyor” diye cevap verdi. İnan, devamında MHP’li meclis üyeleri ile olan uyumlarına değinerek, kamuoyundaki ‘aralarında sorunlar olduğuna dair söylemler ile ilgili olarak “Kamuoyunda değil, Keşan’da birçok şey söyleniyor. Şu anda bir problemimiz yok. Meclis önceleri toplantılarımızı yapıyoruz. Aramızda herhangi kötü bir şey yok” şeklinde konuştu.

“2005 Yılında Yayla Balıkçı Barınağı çalışmaları hızlandırıldı. O günden bu güne Yayla’da, Yayla Sahili ile ilgili bir deformasyon başladı. Şu an mevcut binalar yalı pozisyonuna düştü. Bununla ilgili bir proje var. Fakat 7 milyon gibi bir paraya ihtiyaç var. Bu neden planlamaya alınmıyor?” sorusuna cevap veren Kılınç, “Bununla ilgili gelişmeler var, bizlerde bunun takibini yapıyoruz. Bahsettiğiniz gibi 7-7,5 milyon gibi bir paraya ihtiyaç var. Bütün araştırmaları, teknik konuları her şey hazırlandı. Denizin 100 metre içine 7 adet koridor şeklinde oluşabilecek gibi dal-çık beton bloklardan söz ediliyor. Bununla ilgili takiplerimiz devam ediyor” dedi.

Recep Pekcan ise, “Yayla Balıkçı Barınağı’nın yapıldığı yer kesinlikle yanlış. Bir gerçeklik var ki, bu balıkçı barınağı buraya yapıldı. Sonrasında doğaya yapılan tahribatta meydanda. Yayla Sahilinde yaşayan insanların ne sıkıntılar çektiğini biliyoruz. O dal-çık bloklar yapıldığında balıkçı barınağının verdiği hasar çok önemli ölçüde engellenecek. Çok uzun yıllardır başka yapılan yatırımlara göre, maliyeti çok daha düşük olan bu proje yapılamadı. Umarım en kısa zamanda bu proje yapılır ve oradaki insanların bu derdi çözülmüş olur” diye konuştu.

Zafer Sarıkeçe de, “Yayla’nın kanayan yarası. Sadece salt sorun Yayla mı? Saros’a baktığın zaman neresinde sorun yok. Saros’un her tarafını kendi elimizle günden güne içine etmekten geri durmuyoruz. Elimizden bir şey gelmediği gibi el birliği ile oranın içine etmeye istekliyiz. Genel anlamda böyle. Keşke elimde imkân olsa da bugün elimde kepçe ile gidip o limanı kendi ellerimle yıkabilsem. Vuralım yıkalım gitsin. Neleri yıkmadık, neleri feda etmedik” diye cevap verdi.

“Keşan-Enez karayolu uzun zamandır tartışılıyor. Ancak, atılan herhangi bir adımın olmadığını görüyoruz. Son durum ne?” sorusuna cevap veren Gürcan Kılınç, düşüncelerini şöyle aktardı:“Süreç devam ediyor. Biz de takip ediyoruz. Vekilimiz Fatma Aksal da takip ediyor. O bölgede toplulaştırma ve istimlâk çalışmaları uzun sürüyor. Uzun sürdüğü için biraz zamana ihtiyacımız var. Bilindiği üzere, ilk 5 kilometresi Siğilli’ye kadar yapıldı. Enez tarafından da bir süreç başladı. Bu yol olması gerekli. En kısa zamanda da olacağına inanıyorum.”

Adnan İnan ve Gürcan Kılınç,“Alparslan Türkeş Meydanı’na anıt yapılmasıyla ilgili bir tartışma oldu. Bu konudaki düşünceleriniz neler?” sorusuna, İnan,“Aldığım bilgilere göre, orada bir meydan çalışması yapılacak. Onunla ilgili şu anda tam bir detay yok. Daha sonra görüşülecek konular onlar” derken, Kılınç ise,“İkinci artı dediğimiz bir proje. Alparslan Türkeş Meydanı’nın olduğu yer, Şehitlik Parkı’nın oralardan başlayıp Cumhuriyet Meydanı’nın oraya kadar, Belediyenin oradan başlayıp, Anafartalar Caddesi’nin başına kadar ki alan şehrin ortası, en güzel yeri. Orası ile ilgili çalışmalar devam ediyor” ifadelerini kullandı.