AYGÜL KONAR

Sahillerden halkın daha geniş bir şekilde yararlanması gerektiğini belirten Çakırlar, konuyla ilgili Edirne Valisi Ekrem Canalp ile görüşeceğini söyledi.

Gerekli çalışma ve görüşmeleri yaptığını kaydeden Çakırlar, bölge halkının da sosyal medya üzerinde baskı kurması gerektiğini belirtti.

“KENDİ BÖLGEMİZİN İNSANLARINDAN DA BUNLARA ÇANAK TUTUNLAR OLUP OLMADIĞINI ARAŞTIRIYORUM”

Sahillerin kiralanması neticesinde halka çok fazla yer kalmayacağını kaydeden Orhan Çakırlar: “Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı ile gerekli görüşmelerimiz oluyor. İkna etmeye çalışıyoruz. Sayın Valimiz ile de bir görüşmem olacak. Orada sıkıntılar olduğu bize de geliyor. Geçtiğimiz günlerde Okan Gaytancıoğlu ve Enez Belediye Başkanı ile bu konuda konuştuk. Gerekli çalışmaları, bunun olmaması gerektiğini veya halkın daha geniş alanlardan faydalanması gerektiğini Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde ki arkadaşlara anlatmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımız bu doğrultuda ama orada ki insanımızın da bir şekilde sosyal medyadan baskı grupları oluşturması gerekiyor. Sadece bizim bazı taleplerde bulunmamız yeterli olmuyor. Orada MUÇEV diye bir şey de var. Bütün sahilleri parsellediler. Kendi bölgemizin insanlarından da bunlara çanak tutunlar olup olmadığını araştırıyorum. Boş durmuyorum, bir takım girişimlerim var. Meclise de gelecektir mutlaka. Daha önce Saros Körfezi konusunda ciddi soru önergelerim oldu. Bu durum sadece Valiliğin iki dudağı arasında mı? Bana Sayın Vali isterse bu iş olmaz, isterse de olur diyenler var. Oradaki esnafı ve insanları da mağdur etmeyecek tedbirler almak gerekiyor. Sahil şeridine baktığımız zaman Saros Körfezi’nden Enez’e kadar birçok yerleşim var. Sadece Enez Belediye Başkanının bu konuda olumlu ya da olumsuz görüş beyan etmesi ayrı bir tartışma konusu. Bu durum Keşan’ı belki de Enez’den daha fazla ilgilendiriyor. Keşan bölgesindeki Saros Körfezi kullanım alanı daha fazla. Enez ve Keşan Belediyeleri bu konuda müşterek hareket etmeleri gerekiyor. Enez’de birkaç esnafı kurtardık diyelim, çokta iyi olur ama diğer yerlerdekileri ne yapacağız? Ben sadece Enez Belediye Başkanıyla bu işin çözüleceğini düşünmüyorum. Sahilleri hep beraber korumamız gerekiyor ama maalesef iktidar güçleri çok ağır basıyor. Limanı, taş ocaklarını ört pas etmek için kamuoyunu yanıltmaya yönelik böyle bir yolda izliyor olabilirler” dedi.