HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Geçen Pazar günü, günü birlik Keşan'dan, Mecidiye Sahili'ne giden Eda Köse ve ailesi dönüş yolunda Mercan köyü yakınlarındaki ormanlık alanda mola verdi. Köse, ormanlık alana atılmış ve üzeri bantla sarılmış siyah çöp poşetini far etti. Poşeti açan Eda Köse, içerisinde köpek ölüsü olduğunu gördü. Köse, olayı cep telefonuyla görüntüleyerek, durumu Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği'ne bildirdi. Ölü köpek, Edirne Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan incelemenin ardından bulunduğu yerden alınarak, gömüldü.

BUNU YAPANIN İYİ NİYETLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM

Eda Köse, gördükleri karşısında şok olduğunu belirterek, "Hafta sonunu değerlendirmek için dün ailemle Mecidiye Sahili'ne gittik. Dönüşte bebeğime mama vermek için Mercan köyü yakınlarındaki ormanlık alanda mola verdik. Kardeşimle orman içine doğru dolaşmak için yürüdüğümüz sırada her yeri bantlanmış siyah bir poşet gördük. Poşeti yırttığımızda ölü köpeği gördük. Ölünce mi yoksa canlıyken mi poşetin içine konuldu bilmiyoruz. Ölen bir hayvan normalde toprağa gömülür. Benim tahminim canlıyken içine konulmuş. Çünkü bir bacağı poşet yırtılınca dışarı çıkmış. Bunu yapanın iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum. Konuyu Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği'ne bildirdim" dedi.

NORMAL BİR İNSAN ÖLEN KÖPEĞİ GÖMER

Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Sevinç Cebeci de, yaşanan olaydan dolayı üzüntü duyduklarını ifade ederek, "Normal bir insan ölen köpeği gömer. Hayvanın poşete koyulup, bantlanarak ormana atılması vahşice bir olay. Öldükten sonra mı yoksa ölmeden önce mi poşete koyularak atıldı bilmiyoruz. Artık hayvanlara yapılan bu zulmün bitmesini ve gerekli kanunların çıkarılmasını istiyoruz. Kısa süre önce İzmir'de yaşanan deprem sonrası köpeklerin can kurtarmakta ne kadar önem taşıdıklarına şahit olduk. Bu konunun da takipçisi olacağız" diye konuştu.