BÜLENT SAYLAM

Saat 14.00 sıralarında Beyendik Belediyesi Binası önünde başlayan törene Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Beyendik Belediye Başkanı Muhammet Örnek, CHP Keşan İlçe Başkanı Recep Pekcan, CHP Keşan İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, CHP Keşan Belediye Meclis Üyeleri Alaaddin Öztürk, Banu Saygı belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

İlk olarak konuşma yapan Muhammet Örnek, tanıtım törenine gelen herkese teşekkür etti.

“VATANDAŞIMIZA HİZMET VE BELEDİYEMİZE GELİR ANLAMINDA TOPLU ULAŞIMA DÖNMEMEMİZ GEREKİYOR DEDİK”

Örnek, Beyendik Belediyesi’nin 1696 yılından beri halka hizmet verdiğini fakat Beyendik halkının toplu taşıma hizmetlerinden yıllardır mahrum olduğunu belirterek, “Bugün halkım adına çok mutlu duygular içindeyim. Ulaşım hizmeti adı altında çiftimiz, işçimiz, memurumuz ve öğrencimizin faydalanacağı toplu ulaşım hizmetinden halkımız mutluluk duymaktadır. Bu hizmet belediyemiz adına da önemli bir gelir kaynağı. Fakat bu gelir kaynağından biz yıllardır mahrumuz. Bu sebeple halkımızı düşünerek, belediyemizin kaynaklını nasıl arttırabiliriz diye düşünerek, tüm meclis üyelerimizle birlikte bir istişare yaptık. Vatandaşımıza hizmet ve belediyemize gelir anlamında toplu ulaşıma dönmememiz gerekiyor dedik. Yaptığımız çalışmaları önce ilçe başkanıma ardından sayın vekilimize izah ettik. Onlar da Beyendik halkının taleplerine duyarsız kalmadılar. Ardından bu araçları nereden alabiliriz nasıl temin edebiliriz diye çalışmalara başladık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne taleplerimiz ilettik. İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer halkımızın isteğine duyarsız kalmayarak, bize araçlarını hibe olarak verdiler. Biz de zor ekonomik koşullarımıza rağmen kendi araçlarımızı alarak toplam dört toplu taşıma aracına kavuştuk. Bu süreçte Alaaddin Öztürk’e de gittiğimiz her yerde benimle olduğu için çok teşekkür ederim. Bu araçlardan belediyemiz ekonomik olarak bir kar etmiş olacak ama bizim derdimiz kar etmek değil, halkımıza hizmet etmek. İlçe başkanıma, vekilime tüm meclis üyelerime duyarlı davrandıkları için çok teşekkür ediyorum. Bütün halkımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

BUNLARIN DEVAMI DA GELECEK”

Daha sonra söz alan Recep Pekcan ise, “Başkanımın seçim döneminde verdiği vaatler vardı. Seçimler geçeli 2 yıl olmadı ama bu kadar kısa bir süre içinde otobüsler belediyeye geldi. Su problemi halloldu. Doğal gaz meşalesini de yaktık. Bunların devamı da gelecek. Bildiğimiz başka şeyler de var. Zamanı geldikçe başkanım sizlere müjdesini verecek. Muhammet başkanımın nasıl gecesini gündüzüne kattığını görüyorum. CHP belediyeciliğini burada gösterdiği için kendisine, belediye meclis üyelerime ve ilçe örgütüne çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİK BURADA DAYANIŞMA ÖRNEĞİ GÖSTERDİ”

AK Partili meclis üyelerinin de törene katıldığını belirten Gaytancıoğlu, siyasi şov yapılmadığını ve halka hizmet vermek için yola çıktıklarının altını çizdi.

Gaytancıoğlu, “Muhammet başkanımın seçim döneminde verdiği sözler çok kısa bir süre içinde yerine gelse de ne kadar zorlandığını, stresli günler yaşadığını biliyorum. Sosyal demokrat belediyecilik burada dayanışma örneği gösterdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ellerinde de olan araçları kendi ilçe belediyelerine vermelerine rağmen ihtiyacı olan belediyelerimize yardım ediyor” şeklinde konuştu.

Su sorununda bittiği belirten Gaytancıoğlu, “Muhammet Başkanın en önem verdiği konu suydu. Bu sorunu da olanakları zorlayarak, iller bankasından kredi alınarak çözdü. Bugün yarın temiz su halkımızın hizmetine sunulacak. Sosyal demokrat belediyecilik; dayanışmayla, siyaset gütmeden, halka hizmet için yapılırsa bir işe benzer. CHP’li belediyeler şeffaf olurlar, halka hesap vermesini çok iyi bilirler” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesildi ve dualar eşliğinde kurban kesildi.