BÜLENT SAYLAM-MEHMET AYTAÇ

Paşayiğit ile Altıntaş arasındaki 140 hektarlık tarım arazine kurulması amaçlanan ve 2020 yılında hazırlanan olumlu ÇED raporuna göre 35 milyon 500 TL proje maliyeti bulunan OSB için fiziki olarak herhangi bir adım atılmadı.

OSB ALANI ÇÖPLÜK OLMAKTAN KURTULAMADI

OSB alanında geçtiğimiz pazar günü yaptığımız çekimlerde arazinin kentsel ve tarımsal çöp alanı olduğu gözlendi. Daha önce de buna benzer birçok haber yapılmasına rağmen arazinin iyileştirilmesi adına hiçbir adım atılmazken, özellikle hayvan kesiminden çıkan kanların söz konusu alanda küçük göletler oluşturduğu ve halk sağlığını tehdit edecek sonuçlar doğurabileceği gözlendi.

İNŞAATIN BAŞLAMASI GEREKİYORDU

Hazırlanan ÇED raporundaki zamanlama tablosuna göre arazi hazırlık, altyapı ve inşaat aşamasının 2020 yılının ikinci 6 ayında başlaması gerekirken, dün itibariyle alanda hiçbir çalışmanın yapılmadığı görüldü. Rapora göre 2023 yılı sonunda inşaat çalışmaları bitirilip işletme aşamasına geçilecek.

İNŞAAT MALİYETLERİ ARTIYOR

Döviz kurlarındaki ani artışlar ve buna bağlı olarak inşaat maliyetlerinin yükselmesiyle beraber 2020 yılında 35 milyon TL olarak öngörülen inşaat maliyetinin, işe hemen başlasa bile 100 milyon liranın üzerinde olması bekleniyor.

MEDYA CAFE’DE KONUŞULDU YÖNETİM KURULU TOPLANDI

Medya Keşan Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Bülent Saylam ve Editör Mehmet Aytaç’ın hazırlayıp sunduğu Medya Cafe programının 21 Kasım ve 26 Kasım 2021 tarihlerindeki yayınlarında konunun gündeme getirilip tartışılmasının ardından geçtiğimiz cumartesi günü Edirne’de Vali Ekrem Canalp’in başkanlığında bir toplantı düzenlenmesi dikkat çekti. Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan TSO Başkanı İsmail Şapçı, Keşan Ticaret Borsası Başkanı Necmi Kaymaz ve Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Salih Akbulut ve Keşan Gıda İhtisas OSB Müdürü Erdem Başak’ın katılımıyla düzenlenen toplantının detayları hakkında bilgi verilmedi.