BÜLENT SAYLAM

Kantar, parkomatın işlerini artırmasını beklerken azalttığını belirterek Keşan Belediyesinin parkomatları denetlemesini istedi. Otoparkında bugüne kadar bir sorun yaşanmadığını belirten Kantar, denetlemenin önemine dikkat çekti.

BAŞKA BİR ŞANSIMIZ YOK

İşlerinin nasıl olduğunu sorduğumuz Kantar, sorumuzu şöyle yanıtladı: “İşler çok kötü, sadece benim değil tüm esnafın kötü. Şu anda çok zor durumdayız. Şöyle söyleyeyim elektrik faturasını bile ödemekte zorluk çekiyoruz, bekçi çalıştırıyoruz onun maaşını ödüyoruz. Zarar da etsek bu işi yapmaya devam ediyoruz. Başka bir şansımız, başka bir alternatifimiz yok. Sadece bana sormayın tüm esnafa sorun.”

 TÜRKİYE’DEN 30 YIL GERİ KALMIŞ BİR MEMLEKET KEŞAN

“Keşan’da otopark kültürü oturdu mu gelişiyor mu?” şeklindeki soruyu yanıtlayan Kantar, şunları söyledi: “Yaz sezonu, 3 ay deniz sezonunda dolu dolu yabancıya hitap ediyoruz dolu dolu oluyor otopark. Sezonun dışında Türkiye’de 30 yıl geri kalmış bir durumdayız. Her anlamda hem otopark anlamında hem de her anlamda. Bunu yaşıyoruz acı ama gerçek. Türkiye’den 30 yıl geri kalmış bir memleket Keşan.

“Yolların parkomat olması işlerinize etki etti mi?” sorunu da yanıtlayan Kantar, “İşlerimizi arttırmamızı beklerdik ama tam tersi oldu. Şöyle tersi oldu. Benim de arabam var. Ben arabamı sokak ortasında bırakmam. Otopark daha güvenlidir bu yüzden otoparkların daha iş yapması gerekir. Ama bizde tam tersi oldu.” Şeklinde konuştu.

BAŞKAN PARKOMATLARI İYİ DENETLESİN

Parkomat çalışanlarının bazı kişilerden ücret almadığını iddia eden Kantar konuşmasını şöyle devam ettirdi: Bizim yan sokağımızda parkomat var ama bazı tanıdığı kişilerden parkomat ücreti almadığını duyuyoruz. Belediye başkanımızın bundan haberi yok. Bunu buradan haberi olsun diye söylüyorum. Başkan bunları iyi denetlesin. Bu işten belediye zarar eder. Böyle yaparlarsa.  50 cadde koltuk oturduğu yerden denetlenmez. Mademki memleket yararına yapılıyor ise belediyenin kasasına inecek bir para varsa bunlar denetlenmeli. Saygılarımı sunuyorum ben kimseyi kötülemiyorum olan bir gerçeği söylüyorum. Oturmakla ağalık olmuyor işleri denetlemek lazım.”

BİR KİŞİNİN ARABASINA EN UFAK BİR ZARAR GELMEMİŞTİR

Kendi otoparkını 24 saat denetlediğini söyleyen Ahmet Kantar, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Ben hep kendi işyerimi denetliyorum, arabalara bir zarar gelmesin diye. Bizde akşam 08.00’den sabah 08.00’e kadar otoparkı kontrol eder. 1 gram uyku uyumaz uyuduğu zaman kapının önüne koyarım. 15 yıldır otoparkçılık yapıyorum bir kişinin arabasına en ufak bir zarar gelmemiştir.