AYGÜL KONAR

Özel gereksinimli çocuklara yönelik faaliyetini sürdüren Özel Balkan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, açılışının üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatarak, pandemi koşullarına rağmen özverili bir şekilde eğitime devam ettiklerini belirtti.

Özel Balkan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Fizyoterapist Vildan Kara, özel eğitime ihtiyacı olan çocukların düzenli eğitim ve egzersizler ile çok ciddi mesafeler aldıklarını, eğitime ailelerinde katılımı ile birlikte çocuklardaki eğitim seviyesini maksimum kapasiteye çıkarttıklarını ifade ederken, amaçlarının öncelikle ailelere egzersizlerin özel çocukların gelişimi üzerindeki olumlu etkisini gösterebilmek ve bu bilinci oluşturmak olduğunu ekliyor.

Kara, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde Fizyoterapi, Zihinsel Engelliler Eğitimi, Yaygın Gelişimsel Bozukluğu (Otizm), Dil ve Konuşma Bozukluğu Eğitimi, Özel Öğrenme Güçlüğü Eğitimi verdiklerini belirterek, çocukların ilgi ve dikkatlerini ölçüp her birine ona göre program çıkartıldığını, bazı çocukların düzenli çalışmalar ile hızlı bir şekilde gelişim gösterebildiklerini kaydetti.

Ayrıca, Özel Eğitim işinin çok ciddiye alınması gerektiğini ve eğitimciler tarafından yapılması gerektiğini savunan Kara, “Bölgemizin en yeni ve modern kurum binamız ile içerisinde alanında uzman tecrübeli kadromuzla, eğitime başlayan bir öğrencinin düzenli olarak takip edilmesi, planlı eğitimle gelişim aşamalarının kaydedilip, kurumun bütün eğitimcileri ile değerlendirilip bütünleyici bir eğitim sunarak çok kısa sürede çok ciddi sonuçlar alıyoruz. Bu sürecin içine aileleri de katarak, gerekirse onlara da psikolojik danışmanlık desteği sunarak çocuklarımızı hayatın her aşamasına katmak için hep birlikte mücadeleye devam ediyoruz. 1. yılımızı tamamladığımız şu günlerde, velilerimizden gelen teşekkürler ve tebrikler işimizi doğru yaptığımızın en büyük ödülü oluyor” dedi.