HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Bunun üzerine CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, Mustafa Özgül’ün kaydının silindiği iddiasıyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplanması istediğiyle soru önergesi verdi. AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ve Keşan Kaymakamlığı’ndan konuyla ilgili açıklama geldi.

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu’nun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevap vermesi istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesindeki Keşan’da yaşayan bir vatandaşın ikamet adresinin silindiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Aksal, Gaytancıoğlu’nun Keşan’da yaşayan vatandaşın seçim yaklaştığı için yıllardır oturduğu evinden ikametinin silindiği iddialarına açıklık da getirdi.

Fatma Aksal, Keşan’da yaşayan Yasemin ve Mustafa Özgül’ün ikamet adresinin silindiği iddialarıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Bu vatandaşımız oturduğu evi satmış ve kendisi başka bir eve taşınmıştır. Evi satın alan vatandaşımız elektrik ve su faturaları ile ikamet kaydı yaptırırken, satan şahsın da ikameti düşmüş oluyor ve yeni adresine de bildirim yapmıyor. Olay sadece bundan ibaret ve vatandaşın kendi takipsizliğidir. Siyaseten bir durum söz konusu değildir ve olamaz da. Bunu seçim yaklaşırken vatandaşlarımızın ikametleri adresleri siliniyor diye açıklamak her zaman yaptığınız gibi yalan siyasetidir.”

Konuyla ilgili bir açıklamada Keşan Kaymakamlığı’ndan geldi. Açıklamada, Mustafa ve eşi Yasemin Özgül’ün, Yukarı Zaferiye Mahallesi 29 Ekim Cumhuriyet Caddesinde bulunan adresten taşındığı ve evi satın alan yeni ev sahibinin de 21 Haziran 2021 tarihinde doğalgaz aboneliği (beyanı teyit edici) ile İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne gelerek adres beyanında bulunduğunun tespit edildiği belirtilerek, “5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri kanunun Bildirim Yükümlülüğü ve Süresi’ başlıklı 50’nci maddesinde; ‘Adres bildiriminin, 20 işgünü içinde yapılması zorunludur’ hükmüne amirdir. İlgili mevzuat gereği söz konusu adreste artık oturmayan ve yeni taşındığı adresi de bildirmeyen Mustafa Özgül ve ailesinin adres kaydı silinmiştir. Nüfus kayıtlarının silinmesi söz konusu değildir. Mustafa Özgül’ün eşi Yasemin Özgül, 13 Haziran 2022 tarihinde taşındıkları yeni adreslerine ait doğalgaz aboneliği ile İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne başvurarak adres tescilleri yapılmıştır” denildi.