BÜLENT SAYLAM

PANCAR, BÖLGEMİZ AÇISINDAN ALTERNATİF BİR ÜRÜNDÜR

Bölgede yapılan pancar üretimi hakkında değerlendirmelerde bulunan Uzdilli, “Pancar ekimlerimiz, şubat ayı sonu ve mart ayı başında başladı. Gübreleme, ilaçlama ve sulama yapılama çalışmaları yapılıyor. Eylül ayı sonunda, pancar sökümlerine başlanacak. Ürünün bakımını yapan karşılığını bulacaktır. Pancar, bölgemiz açısından alternatif bir üründür. Üreticilerimizin alternatif olarak, pancar ekimini gerçekleştirmesini istiyoruz” dedi.

FİYATININ EN AZ 350 TL OLMASINI BEKLİYORUZ”

“Pancarda bu yıl fiyat beklentiniz nedir?” şeklindeki soruya cevap veren Yusuf Uzdilli sözlerine şöyle devam etti: “Geçen yıl, pancarın tonunu 315 TL’den sattık. Bu yılda, girdi maliyetleri hesaplandığında fiyatın en az 350 TL olmasını bekliyoruz. Devletimiz bu konuda herhangi bir açıklama yapmadı ama söküm döneminde fiyatlar oluşacaktır. Üreticilerimiz açısından bereketli bir sezon geçmesini temenni ediyorum.”

VERİM ANLAMINDA İNŞALLAH GÜZEL BİR YIL GEÇİRİRİZ

Pancar verimleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Uzdilli sözlerini şöyle tamamladı: “Geçen yıl dönüm başına yaklaşık 8 ton ürün elde edildi. Bu yılda beklentimiz 8-10 ton civarındadır. Ayrıca, pancar ürünü uğraşması fazla olan ve emek isteyen bir ürün olmasına rağmen bundan güzel paralar kazanabilir. Verim anlamında inşallah güzel bir yıl geçiririz.”