HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan, tüm dünyaya yayılan ve çok sayıda kişinin ölümüne yol açan koronavirüsün Türkiye'de de görülmesinin ardından hem yetkililer hem vatandaşlar salgından etkilenmemek için önlem almaya başladı. Yurt genelindeki tüm bu kurumsal mücadelenin yanında bireysel mücadele ve farkındalık yaratmak isteyenler de ilginç yöntemlere başvurdu. 

Keşan'da paramotor pilotu Yılmaz Özkaya, koronavirüs salgınına dikkat çekmek amacıyla yaklaşık bin metre yükseklikte gerçekleştirdiği farkındalık uçuşunda yaklaşık 1000 metre yükseklikte üzerinde 'Evde kal Türkiye' yazılı pankart açtı. 

Koronavirüs salgını nedeniyle zorunlu olmadıkça insanların dışarı çıkmaması gerektiğini belirten Özkaya, "Çıktığımız zamanlarda da fiziksel temaslardan kesinlikle kaçınalım. 2 metre yaklaşma mesafesine uyalım. İnşallah biz bunu atlatırız. Başta sağlık görevlilerimiz olmak üzere bu zor günlerde her türlü risk altında görevini sürdüren hizmet ve üretim sektöründe çalışan tüm insanlarımıza da teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum. Evde kal Türkiye." dedi.