HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da, öğle saatlerinde çalışmaları yerinde inceleyerek, bilgi aldı. Helvacıoğlu;“5 kilometrelik asfalt çalışmamıza Paşayiğit Caddesi’nde ‘bismillah’ diyerek başladık. Çalışmamızla ilçemizi bir ucundan diğer ucuna asfaltla birbirine bağlayacağız. Birlikte yürüyeceğimiz, Keşan'a yakışan yollar yapıyoruz. Karayollarının desteğiyle Fatma Aksal vekilimizin takibiyle, Cumhurbaşkanımızın Keşan’a verdiği talimatla Cumhur ittifakının ana desteğiyle 5 kilometrelik ciddi bir çalışmaya bugün hayırlısıyla Paşayiğit Caddesi’nden başlıyoruz. Adliye binasına kadar olacak 5 kilometrelik çalışma. Bu çalışmanın içinde Millet Caddesi, Necati İşçan Caddesi, Paşayiğit ve Rasim Ergene Caddesi var. Bunları tamamlıyoruz. Hava bunları asfalt atmaya müsait. 10 bin metrekarelik kaldırım çalışmasına devam ediyoruz. 14 noktada Keşan Belediyesi’nin çalışmaları sürüyor. Caddelerimiz boyunca duraklama cepleri, ağaçlandırma çalışmaları aydınlatmalar, şehir mobilyaları, hayat bulan caddeler hazırlıyoruz. Hem Paşayiğit hem de Rasim Ergene. Biz sadece asfalt belediyesi değiliz, tüm hemşerilerim de bunun farkında. Çalışmalarımız titizlikle devam ediyor” dedi.

“KEŞAN’DA YOL DERDİ KALMAYACAK”

30 aylık görev sürecinde 35 kilometre yol yaptıklarını ifade eden Helvacıoğlu, “Estetik görünümüne de kavuşturulan bu caddeler beğeni kazandı. Vatandaşlarımızın daha konforlu, daha rahat seyahat etmesi için önceliğimiz yollardan başlamıştık. Keşan’ımızın gelecek yıllarını düşünerek yaptığımız bu çalışmaları her gün daha da arttırarak devam ediyoruz. Keşan’daki her bozuk yolu belli bir program dâhilinde yaparak, halkımıza kazandırmayı hedefliyoruz. Ekiplerimiz 7/24 görev başında. Herkes yolunun yapılmasını istiyoruz. Ama kimse endişe etmesin ki son 2,5 yılda Keşan’da yol derdi kalmayacak. Keşan’ın öncelikli ihtiyaçlarının karşılanması için yoğun gayret gösteriyoruz. Bu güzel yollarda hep beraber yürüyeceğiz dedik. Allah yolumuzu açık etsin. Keşan’ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Mustafa Helvacıoğlu, öte yandan depreme dayanıksız olduğu belirlenen eski belediye binasının yıkımına Kasım ortasında başlayacaklarını da sözlerine ekledi.

“YAKIŞAN BİR MEYDAN OLMASINI İSTİYORUZ”

Cumhuriyet Meydanı’nda başlatılması planlanan meydan projesinin de başlanarak, bitirilmesi için çok çalıştıklarını kaydeden Helvacıoğlu, “Benim seçim yatırımım. 2023’te Cumhuriyetin 100. yılında açılmasını planlıyorduk. Daha önümüzde zaman var. Bürokrasinin hareket etmesi durumunda yapacağız. Malum pandemi her şeyi geciktirdi. Bizde bu hassasiyetimizi bakanlığımıza sunduk. Cumhuriyetin 100’üncü yılına yakışan bir meydan olmasını istiyoruz” dedi.