SONGÜL KONAR

Dün, saat 12.00’de düzenlenen basın toplantısına, Balcı’nın yanı sıra Sosyal Destek Hizmet Müdürü Eylem Akdemir de hazır bulundu.

Balcı, yaptığı açıklamada, İhtiyaç fazlası ve kullanılır durumda olan her türlü eşyanıza talibizifadelerine yer verdi.

“TÜM VATANDAŞLARIMIZ BU ÇADIRDAN YARARLANABILIR”

Paylaşım Çadırının, 16 Temmuz Cuma günü akşam üzerine kadar açık olacağını dile getiren Yakup Balcı, konuşmasında şu cümlelere yer vedi: “Sosyal belediyecilik adı altında Kurban Bayramı öncesi paylaşım çadırımızı kurduk. Bu yola, ‘paylaşmak güzeldir’ sloganı ile çıktık. Paylaşım çadırımızı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tam arkasında, eski itfaiyenin olduğu alanda kurduk. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için bugün bu çadırımızı kurduk. Bayramlık eşya olarak ayakkabıdan kıyafete herkesin bedenine göre eşya mevcut. Sosyal Destek Hizmetler Müdürümüz Eylem Hanımın başkanlığında da bu kampanyayı başlatmış bulunuyoruz. Keşan Belediyesi olarak mağazacılık anlayışını tüm vatandaşlarımızın ayağına getirmeye devam ediyoruz. Önümüzdeki günlerde bu çadırın devamını da getirip, mahalle mahalle gezdirip sürdürmeyi planlıyoruz. Şu anda çarşı merkezinde başladık, ikinci el eşya olsun, buzdolabı, çamaşır makinası, kullanmadığınız yataklar olsun hepsine talibiz. Amacımız dar gelirli, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olmak. Buradan esnafımıza da seslenmek istiyorum serisi bozulan ayakkabı, giyim eşyanız, satamadığınız eşyalara da talibiz. Bu eşyalarınızı sizden gelip alıp, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Herkes bedenine göre bayramlık kıyafetini gelip bizden alabilir. Buradan vatandaşlarımıza da seslenmek istiyorum. Evinizde ihtiyaç fazlası ve kullanılır durumda olan beyaz eşya, yatak, yorgan ne varsa bize ulaşın, biz de o eşyaları alarak ihtiyaç sahipleriyle buluşturalım. Çadırımız, 16 Temmuz Cuma günü akşam üzerine kadar açık olacaktır. Tüm vatandaşlarımız bu çadırdan yararlanabilir. Sizlerden aldığımız eşyaları da dezenfekte ederek neredeyse sıfır haline getirip halkımıza ulaştırıyoruz. İhtiyaç fazlası ve kullanılır durumda olan her türlü eşyanıza talibiz.”

AKDEMİR: “ÖNEMLİ OLAN PAYLAŞMAK VE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRMAK”

Balcı’nın konuşmasının ardından söz alan Sosyal Destek Hizmet Müdürü Eylem Akdemir ise şu ifadeleri kullandı: “Düğün sezonu açıldı. Paylaşım Çadırımızda Bindallı, gelinlik ve damatlıklar da mevcut. Bunları paylaştığımız aileler de var. bu eşyalar da ailelere ekonomik olarak katkı da bulunuyor. İhtiyacı olan vatandaşımız gelip ziyaret edebilir. Bu eşyalar bir kez kullanılıyor. Buraya gelip götüremeyen olursa biz evlere gidip alabiliriz. Esnaftan da evlerden de alabiliriz. Önemli olan paylaşmak ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak.”

Kurulan Paylaşım Çadırında 2 günde 150 kişiye 1700 parça eşya yardımı yapıldığı belirtildi.