SONGÜL KONAR

Kocaman, bir süre önce İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun gıda ve giyim pazarının 2 ayrı gün kurulmasıyla ilgili kararının 1 hafta daha uzatıldığını, böylece yine eskisi gibi halk pazarının Cumartesi günü, aynı yerlerinde kurulacağını vurguladı.

“AKSİ HALDE PAZARIMIZ KAPANACAK YA DA GIDA PAZARININ AÇILDIĞI YERE TAŞINACAĞIZ”

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında yaptıkları görüşmeler sonucunda, bu hafta da giyim ve gıda pazarlarının kurulacağı Cumartesi günü, koronavirüs tedbirleri ile ilgili denetim gerçekleştirileceğini ifade eden Hasan Kocaman, “Koronavirüs tedbirleri ile ilgili olarak Cumartesi günü denetim yapılacak. Bu nedenle esnaflarımızdan ricam, tezgâhlar arasında mesafe bırakmaları, belirlenen sınırlara riayet etmeleridir. Aksi halde pazarımız kapanacak ya da gıda pazarının açıldığı yere taşınacağız. Bu katı bir kural olarak karşımızda duruyor. Özetle Cumartesi günleri gıda pazarı kendi yerinde, giyim pazarı da kendi yerinde açılmaya devam edecek” dedi.

TALEP ÜZERİNE BİR HAFTA UZADI

Oda olarak geçen hafta alınan kuralın uygulamaya konulmadan önce tedbirlerin denetlenmesiyle ilgili talepleri olduğunu kaydeden Kocaman, “Bu talep üzerine bir hafta uzadı. Ancak burada sadece pazaryerinde tezgah açan esnaf değil, çarşı merkezinde işyeri bulunan esnaflar da koronavirüs tedbirlerine uyması gerekiyor. İşyerine maske takmadan girmek isteyenlere müsaade etmemeli, aksi halde hizmet etmeyeceklerini söylemelerini rica ediyoruz. Bu işin ciddi olduğunun farkına varmalıyız. Ayrıca, alışveriş yapmak isteyen vatandaşlara da seslenmek istiyorum; ısrarla işyerlerine maskesiz girmeye çalışmasınlar. Sağlık hepimize lazım. Hastalığın kimde olduğu bilinmiyor. Hem esnafımız hem vatandaşlarımız kurallara uymaya özen göstersin” ifadelerini kullandı.