SONGÜL KONAR

Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Belediyesi Zabıta Müdürü Gökhan Yılmaz, ile Keşan Sebze, Bakkal ve Manavlar Odası Başkanı İbrahim Aldanmaz, Keşan Tuhafiyeci ve Manifaturacılar Esnaf Odası Başkanı Hasan Kocaman'ın yer aldığı denetimler, bu defa gıda pazarından başladı. 

HELVACIOĞLU: “TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYACAĞIZ”

Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi içerisinde kurulan gıda pazarından başlayan denetimlerde, esnaflar ve alışveriş için pazaryerine gelen vatandaşlara coronavirüs tedbirleri olan maske, mesafe ve hijyenin önemine vurgu yapıldı. 

Maskelerinin burunlarının altına indiren vatandaşlara ve esnafa uyarılarda bulunan denetim heyeti, maskenin coronavirüsten koruması için burun üzerinde olması gerektiğini söyledi. Burada açıklamalarda bulunan Helvacıoğlu, koronavirüs vak'a sayısında Türkiye'de olduğu gibi Keşan'da da artış yalandığını belirterek, “Böyle giderse iyi günler bizi beklemez. Okullarımızın, pazarlarımızın, işyerlerimizin kapanmasını istemiyorsak tedbiri elden bırakmayacağız. Bunu defalarca söyledik. Bugün Keşan pazarı iyi not alıyor gibi duruyor” dedi. 

Bu sıra esnaflardan biri, koronavirüse karşı tüm tedbirlerini aldıklarını, ancak gıda pazarında rüzgarlı havalarda duramadıklarından dert yanarak, “Pazarın üstü ne zaman kapanacak?” sorusunu sordu. Mustafa Helvacıoğlu da Belediye Meclisi'nin Kasım ayı ikinci oturumunda konuyla ilgili bilgi vereceğini söyledi.

“KİM NE YAPARSA KENDİSİNE YAPIYOR”

Keşan'da vakaların endişe verici olabileceğine dikkat çeken Helvacıoğlu,“Keşan'da en yoğun dönemi yaşıyoruz. Tedbir almalıyız. Yoğun olan yerlerde tedbirli bir şekilde hareket etmeliyiz. Keşan esnafı ve Keşan halkı bu Cumartesi pazarında sınıfı geçti. İnşallah böyle devam eder. Kim ne yaparsa kendisine yapıyor. Bizden sonra maske ve mesafe kuralı bozulursa yapacak bir şey yok. Vatandaş önce kendisinden sorumlu olmalı. En tehlikeli noktalar pazaryerleri. Buralarda da tedbirlere uyarak alışveriş yaptığımız sürece bu hastalığı azaltırız. Pazaryeri sabahtan beri kontrol ediliyor. Bu anlamda tedbirlere uymayarak bir başkasının hayatını tehlikeye atanlara cezai işlem uygulanacak. Bu işin sorumlusu herkesin kendisi” derken denetimlerden elde edilen verileri değerlendireceklerini, bu verilerin olumsuz şekilde yansıması durumunda önlemlerin artacağını söyledi. 

KOCAMAN: “FARKINDALIK DENETİMİ YAPMIŞ OLDUK”

Daha sonra söz alan Hasan Kocaman, kurallara uyan esnaflara teşekkür ederek, “Bir anlamda farkındalık denetimi yapmış olduk. Bu sayede halkın dikkati daha iyi çekildi. Esnaf olarak tedbirlere uyduğumuzu da bu denetim ile göstermiş olduk. Tüm esnafımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ederim” diye konuştu.