HABER MERKEZİ

“KURALLAR ESNETİLDİĞİ İÇİN PANDEMİDEN GEREKEN HIZDA KURTULMADIĞIMIZ GÖZÜKÜYOR”

Pekcan, 8 Mayıs 2021 Cumartesi günü yaptığı açıklamalarda, ilk olarak Kadir Gecesi'ni tebrik etti. 8 Mayıs 2021 tarihinin, 128. günü olduğunu dile getiren Recep Pekcan"Günahları olanların dua etmesini, Tanrı'nın bağışlayıcı olduğunu bir kere daha söylüyorum. Bu tam kapanmayla ilgili bu sabah Kaymakam Bey'in başkanlığında ilçe başkanları, mülki amirler ve oda başkanlarının da katıldığı bir toplantı yapıldı. Vaka sayıları beklenen hızda azalmıyor. Keşan için durum biraz daha kritik. Sahillere gelenler var ve tam bir kesişme noktası olduğu için insan dönüşümü çok daha fazla. Haysiyetli, onurlu, saygılı pandemiden bir an önce kurtulmak isteyen insanlarımız ellerinden geleni yaparken, gerçekten hassasiyet göstermesi gereken insanlar, gereken hassasiyeti göstermediği için kurallar esnetildiği için pandemiden gereken hızda kurtulmadığımız gözüküyor” diye konuştu.

“İNSANLARIMIZ AÇLIKTAN ÖLMEKLE VİRÜSTEN ÖLMEK ARASINDA KALDILAR”

Edirne'nin, dolayısıyla da Keşan'ın, risk haritasında kırmızı renginin devam etmesi durumunda, aylardır kapalı olan işyerlerinin açılmamaya devam edilebileceğini kaydeden Pekcan, açıklamasına şöyle devam etti: "Bu durumda bize düşen elimizden gelen desteği verip bu süreçten kurtulmak için uğraşmamızdır. Önümüzdeki bayramı bir avantaja çevirip elimizden geleni yapmak zorundayız. Bu tam kapanma denilen süre aslında hepimiz biliyoruz tam kapanma değil. Neresinin kapalı neresinin açık olduğu çok belli değil. İnsanlarımız açlıktan ölmekle virüsten ölmek arasında kaldılar. Çok fazla evinden çıkmayan, kurallara uyan saygılı insanlarımız varken bir yandan da sokaklarda gezen çok fazla insan görüyoruz. 1930’lı yıllarda kabul edilen ve hala yürüklükte olan bir hıfzıssıhha kanunu var. Eğer hükümet tarafından bir tam kapanma kuralı uygulanıyorsa ülkede yaşayan insanların ihtiyaçlarının devlet tarafından giderilmesi lazım. Ancak görüyoruz ki böyle bir durum yok. Aylardır, borçlarını dükkânlarının kiralarını ödeyemeyen insanlarımız var. Devletimiz buna çare olarak uzun vadeli, faizsiz, yapılandırılan krediler ile çare olmaya çalışıyor. Bu tam kapanma döneminde bile milyonlarca Suriyeliye bakan hükümetimiz halkına bakamıyor. Dükkânını açma kapalısın diyorlar ama vergi dairesi açık, bankalar açık. Elektrik, su faturası çalışıyor. Yani bu tam kapanma insanın aklına biraz ters geliyor. Kapanma sürecinde elinden geleninin fazlasını yapan Kaymakam çalışanlarına emniyet çalışanlarına, jandarma çalışanlarına ve özellikle sağlık personeline teşekkür ediyorum ve kutluyorum."

“VEFA DESTEK GRUBU AKP GENÇLİK KOLLARINDAN MI OLUŞUYOR?”

Keşan'da AK Parti Keşan Gençlik Kolları tarafından bir lokantada iftar yemeği düzenlendiğini söyleyen Recep Pekcan, açıklamalarını şöyle sonlandırdı: “Dün akşam Keşan’da ilginç bir şey yaşandı. Açıklamalarında benim kulağıma gelen bilgiye göre 'biz vefa destek grubuyuz' demişler. Orada iki yönlü düşünmeye başlıyorum. Vefa destek grubu AKP Gençlik Kollarından mı oluşuyor? Öyle değilse ve Vefa Destek Grubu olsa bile bir toplu iftarda ne işi var. İftarda bir takım seçilmiş ve atanmış insanların da olduğu kulağıma geldi. Eğer bir şey düzelecekse bizim hep söylediğimiz gibi hak, hukuk, adalet çerçevesinde ve eşitlikle yapılması gerekiyor. Sen lokantacıyı, elektronikçiyi, tuhafiyeciyi, berberi kapatıyorsan zincir marketi açmayacaksın. Eğer açıyorsan insanlar tepki göstermekte haklılar. Eğer bir tam kapanma varsa ve bu süreçten kurtulmaya çalışıyorsak, bu ülkenin insanıysak, hepimiz evde çoluk çocuk bakıyorsak kuralar fakire fukaraya, kurallara uyan insanlara ayrı, belli kisveler altında belli siyasi partiler altında görev alanlara başka  türlü uygulanmamalı. Bu insan aklıyla alay etmektir, hakarettir. Bu kurallara uyan, dükkânı açamayan, kiralarını ödeyemeyen benim esnafıma, halkıma bunun hesabını hiçbir zaman veremeyeceksiniz. Bu gece Kadir Gecesi, gidin dua edin Tanrı sizi belki af eder ama biz affetmeyeceğiz. Biz ulu önder Atatürk gibi ellerimizi arkaya bağlayınca soruşturma açıyorsunuz ama bazıları iftar dahil bir araya gelip bütün kuralları esnettiğinde hiçbir şey olmuyor. Olayın takipçisiyiz. Üç kişi bir araya geldi diye ceza yazılan insanlar varken birileri toplanıp iftar yemeği veriyorsa, ellerinde saçma sapan kağıtlarla biz izinliyiz diye dolaşıyorlarsa, arkası iyi olanlara, durumu iyi olanlara piyasada bilenlere ceza yazılmayıp, sıradan vatandaşıma ceza yazılıyorsa bu süreç çok daha uzun sürecektir. Umarım en kısa sürede bu pandemi belasından kurtuluruz.”