SONGÜL KONAR

Vatandaşın ve esnafın koronavirüs tedbirleri kapsamında ekonomik yönden sıkıntı yaşadığını belirten Pekcan, Keşan’a gelen Çevre Şehircilik Bakanını karşılama sırasında ve sonraki etkinliklerde kuralların ihlal edildiğini ve salgının arttığını söyledi.

“SALGIN KURALLARINA, SAĞLIĞA, BİLİME, EŞİTLİĞE AYKIRI BİR GÜN YAŞANDI”

Sözlerine Keşan’da yaşananlar ve koronavirüs tedbirleriyle ilgili bir şeyler söylemek istediğini belirterek başlayan Pekcan, “Dün Keşan’da Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanı, sayın AK Parti Edirne milletvekili, sayın belediye başkanıyla beraber salgın kurallarına, sağlığa, bilime, eşitliğe aykırı bir gün yaşandı. Lokantacıyı, kahveciyi, kafeleri kapatacaksınız ama siz kurallara uymayacaksınız. Pazar yerinde virüs bulaşıyor diye pazar yerini kapatacaksınız sonra siz kurallara uymayıp halkı da toplayarak pazar yerinde tören yapacaksınız. Gönüllü karantina uygulayıp işyerlerinizi açmayın evde kalın diyeceksiniz, siz kurallara uymayacaksınız. Salgının faturasını ev hanımlarına keseceksiniz ama siz kurallara uymayacaksınız. Sokakta maskesini aralayana, bir mekanda üç kişi toplanana ya da fazla yolcu aldı diye minibüsçüye cezayı keseceksiniz ama siz kurallara uymayacaksınız. 65 yaş üstünü ve 18 yaş altını neredeyse bir yıldır eve kapatacaksınız ama siz kurallara uymayacaksınız. Saat 21.00’dan sonra sokağa çıkmak yasak diyeceksiniz, çıkana cezayı yazacaksınız ama siz kurallara uymayacaksınız. Bakanı karşılamak için meclis üyelerinden bile güncel test isteyeceksiniz ama sonrada kurallara uymayıp güncel testi olmayan, HES kodu sorgulanmayan insanlarla beraber maske ve mesafe kurallarına uymayarak toplanacaksınız. Halkımız ekonomik olarak berbat haldeyken, devletten beklediği yardımı göremezken, salgının pençesinde boğuşurken halkımıza nasıl yardım ederiz, nasıl katkıda bulunuruz diye konuşacağınıza meydan projesi konuşacaksınız. Ya da köy garajında kiracılara yaptığınız gibi eski belediye binasındaki esnafı çıkarıp yap işlet devret konuşacaksınız. Meydan projesini konuşurken sayın bakan sakın ağaç kesmeyin diyor, FSRU limanı direk bakanın konusu olmasına rağmen kesilen ağaçtan doğa katliamından bahsetmeyeceksiniz ve samimiyetinize inanmamızı bekleyeceksiniz” diye konuştu.

“ÜLKEMİZ YÖNETİLEBİLİYOR MU?”

Adaletin tam olarak hüküm sürdüğü güne kadar her şeyleriyle çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Pekcan, sözlerini şöyle tamamladı: “Son katıldığım ilçe hıfzıssıhha kurulu toplantısında mülkü amirimiz, sağlık çalışanlarımız ve kolluk güçleri gecesini gündüzüne katarak çalışıyorlar. Onlar bu şekilde çalışırken siz kural tanımaz kongrelerinizden sonra bu yaptığınız miting ve toplantılarla salgını arttıracaksınız, siz kurallara uymayacaksınız. Görüldüğü üzere sevgili halkım ülkemiz yönetilebiliyor mu? Son sözüm Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda kanun ve kuralların herkese eşit uygulandığı, bir kişinin bile yatağa aç gitmediği, hak hukuk ve adaletin tam olarak hüküm sürdüğü güne kadar her şeyimizle çalışmaya devam edeceğiz.”