CHP Keşan İlçe Başkanlığı olumlu bir çalışmaya imza attı. FSRU konusunda Saros’a kıyısı bulunan CHP Keşan İlçe Başkanları ve seçilmişleriyle bir araya geldi. Bu bir araya gelişte Keşan’daki seçilmiş CHP’liler de vardı. Siyasal anlamdaki tepki yelpazesi böylece genişletildi. SRU yalnızca Keşan’ı değil tüm Saros’u etkileyecek. Bu organizede lokomotif güç CHP Keşan İlçe Başkanlığı idi.

Başkan Pekcan’ın burada yaptığı değerlendirmeye diğer konukların destek vermeleri görüş belirtmeleri olumlu. Hiç olmazsa ‘Buraya yapmayın başka yere gidin’ yaklaşımları yok.

Saros’u bir bütün olarak ele almaktalar.  Bu karşı duruşta AKP Keşan nerede?

Pekcan, çalışma içinde Keşan’ın AKP’li belediye başkanı Helvacıoğlu’nu görmek istiyor. Olumlu bir çağrı. Doğru bir yaklaşım. İçtenlikli, köşeye sıkıştırma amacı taşımadığı kanısındayım. Yerel demokrasi açısından olumlu yaklaşım.

Ama Helvacıoğlu daha önce yapılan karşı duruşlara sıcak bakmıyor. Hatta yaygara karar tanımlama talihsizliğine düştü.

Pekcan’ın çağrısına olumlu yaklaşacağını var saymıyorum. Ama bu çağrı siyaseten çok yerinde. Ses yükseltmeden el kol hareketi yapmadan mantık temelinde yapılan bir siyaset üretme.

CHP Saros’a kıyısı olmayan diğer ilçe il örgütleriyle bu konuya eğilmeli. Ses yükseltmek bir çevre felaketini önelemek adına.

Şüphesiz Gaytancıoğlu,  Tekirdağ, Kırklareli ve Çanakkale Milletvekilleriyle konuyu meclis düzeyinde görüşmüştür. Son günlerden konunun (Çevre Konuları) TBMM’de Gaytancıoğlu tarafından gündeme taşınması son derece şık olmuştur. Gaytancıoğlu, bu tavrı ile takdir edilmelidir.

Karşı duruş yelpazesi genişletilmeli. Komşu il ve ilçelerdeki STK’lar duyarlı kuruluşlar bir arada olmalı. Siyasal farklılıklar bir kenara bırakılmalı. FSRU, ülke gündemi yapılmalıdır.

İYİ Parti Edirne Milletvekili Çakırlar da yöredeki İYİ Parti örgütlerini konu üzerinden yoğunlaştırma çabasına girmelidir. İYİ Parti Keşan İlçe Örgütü ile sınırlı kalmamalı karşı duruştu. Millet İttifakında var olan birliktelik yöresel anlamda güçlenir sonuçta. AKP iktidarının FSRU konusunda katı tavrı Saros sularında erimelidir.