MEHMET AYTAÇ

Edirne Valisi Ekrem Canalp’in de katıldığı ve 12:00’de başlayan açılış programında konuşan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, geçmiş dönem belediye başkanlarından Rasim Ergene’yi andı. Törene katılan Ergene ailesini de selamlayan Helvacıoğlu, Rasim Ergene Caddesi’nin 4 muhtarlığı kapsadığını ve 2 km.’lik bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Sadece asfalt yapmadıklarını kaydeden Helvacıoğlu; “Oturmasıyla, ışıklandırmasıyla, modernizasyonuyla, parklarıyla, bahçeleriyle çok güzel bir ana arter caddesi oluşturduk. Keşan’ın bir ucundan bir ucuna bağlanan caddeyle yeni Keşan’a uzanan bağlantıyı kolaylaştırdık” dedi.

“KEŞAN’IN SOKAKLARI PORTEKİZ’DEN DAHA GÜZEL”

  Helvacıoğlu şöyle konuştu: “Kurtuluşumuzun 100. yıldönümüne bir adın kala Keşan’ımıza yakışan çalışmalarımızın hızla devam ettiğini gururla sizlere söylemek istiyorum. Keşan’ın her noktasında kaldırım seferberliği kapsamında bugün de Rasim Ergene Caddesi’nin açılışını gerçekleştiriyoruz. Göreve gelmemizin 3. yılına giriyoruz. Keşan halkına sorduk. Bana görevi vermeniz halinde neyiniz eksik diye sorduğumuzda inanın Keşan’ın yolları birinci sırada açık ara öndeydi. O yüzden yol yapmakla bu yolları düzenlemekle Keşan’ın önce bu aydınlık yüzüne el attık. Diğer taraflara da hızlı bir şekilde sıra gelecek. Bu caddemizle birlikte, Paşayiğit Caddesi, Millet Caddesi ve Necati İşcan Caddeleri’ni de kısa sürede tamamladık. Yol medeniyettir, bu güzel yollarda birlikte yürüyeceğiz dedik. İnandık mı yaparız dedik. Ve çok şükür ki görevimiz boyunca toplamda 170 km’lik Keşan yol ağının 50 km.’lik yol ve kaldırım çalışmasını tamamlamak üzereyiz. 50’ye yakın cadde ve sokakta yenileme çalışmalarımız sizlerin desteğiyle nihayetine erdi. Bugün sayın valimiz aramızda. Valimizle abi kardeş gibi dertleşme imkânımız oluyor. Birbirimizin enerjisini, frekansını çok beğeniyorum. Allah başımızdan eksik etmesin sayın valimizi. Onunla aynı çizgide olmamız beni de mutlu ediyor. 3 tane ana yol yapalım dedik. Muammer Aksoy Caddesi, Rasim Ergene Caddesi, Nefes Yolu. Bu yolları yaparken sayın valime danıştım. O da bana aklıyla, fikriyle, vizyonuyla yardım etti. Keşanlı hemşerilerimize çok güzel bir hediye sundu. Bu aydınlatmalar tamamen Edirne Valiliğimizin armağanıdır. Ben huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bizim üslubumuz, sözümüzü eser ve hizmetlerle ifade etmektir. Keşan’da önceliğimiz yol ve kaldırımlardır. Vatandaşlarımızın, yaşlılarımızın, engellilerimizin, çocuklu annelerimizin daha konforlu yollarda sehayat etmesini öncelikli hedef kıldık. Keşan’a yakışan oldu. 40 ülke gezdim. Dün de 41.’den geldim. Hep derdim ki Keşan’ın durumu niye o ülkeler gibi değil derdim. Taşın altına elimize 3 sene önce koyduk. Bir seferberlik başlattık. Ve 41. ülkeden, Portekiz’den geldim. İnanın Keşan’ı akşam üç buçukta gezdim. Yemin ediyorum bizim sokaklarımızın daha güzel olduğunu gördüm. Şimdi gurur duyuyorum Keşan ile. Devam etmekte olan çalışmalar ile birlikte daha da konforlu caddeler bizi bekliyor. Şehir meydanı, Alparslan Türkeş Meydanı, çarşıdaki ana caddeler, ara sokaklar bizleri bekliyor. Cumhuriyetimizin 100. yılına Atamıza söz verdiğimiz gibi, çok çalışmanın önemini daha ortaya koyuyoruz.”

VALİ CANALP: “DÜN İLE BUGÜN AYNI OLMAYACAK”

Helvacıoğlu’nun ardından kürsüye gelen Edirne Valisi Ekrem Canalp de düşüncelerini paylaştı. Keşan’ın böyle özel bir gününde kendisini de davet ettikleri için Keşanlılara teşekkür eden Vali Canalp; “Bazen hafta sonları eşimle beraber en çok hoşuma giden işlerden biri ilçeleri gezmek. 3 yıldan beridir de her ay mutlaka Keşan’a uğradığımız olmuştur. Belediye başkanımız da bir şekilde Keşan’da olduğumuzu öğreniyor ve bizi arıyor. Her gelişimizde de kendisiyle bu caddede şöyle bir şey olsa gibi sürekli konuşuruz” dedi.

Canalp, şunları söyledi: “Şükürler olsun ki şimdi o konuşmaların meyvelerini toplamaya başladık. O konuşmalar aslında tarlaya atılan tohumlar gibiydi. Şu anda onların sonuçlarını, hasılatını, ürününü, mahsulünü topluyoruz. Bugün burada yeniden düzenlemiş olduğumuz caddede aslında geçmişte yapmış olduğumuz o konuşmaların, kurmuş olduğumuz hayallerin somut örneklerinden biridir. İnsanoğlu öncelikle hayal kurmalı. Kurmuş olduğumuz her hayal gerçekleşmeyebilir. Ama o hayallerden bazıları mutlaka proje haline gelmeli. Yapmış olduğumuz her projenin tamamı da uygulayamaya geçmemiş olabilir ama uygulamaya geçmiş projeler kente de, kentin içinde yaşayan insanlara da değer katmalı, yeni bir vizyon oluşturmalı. Bugün bu proje de Keşan’a yepyeni bir vizyon katıyor. Dün ile bugün aynı olmayacak. Emin olun bu cadde üstünde yürüdüğünüz zaman, etraftaki tertip düzeni gördüğünüz zaman insanların duyguları da düşünceleri de, kente bakış açıları da bambaşka olacak. Aslında bugün burada bakıyoruz, asfaltımız yenilenmiş, gayet güzel, üzerine çizgileri çekilmiş, yan tarafında bütün kaldırımları yenilenmiş, olması gerektiği gibi yepyeni bir dizayna kavuşmuş. Hemen yanı başına bakıyorsunuz taksi durağımız var. O da kente estetik bir değer katacak şekilde yenilenmiş. Arka planda bakıyoruz biraz ileride park da yenilenmiş. Dolayısıyla da etrafa baktığınızda her şeyde kentin yenilendiğini görebiliyoruz. Bunları kimler yapıyor? Elbette ki belediyelerimiz yapıyor. Bu işin omurgası belediyelerimizdir. Bu hizmetler yapılırken bize düşen görev, bu çalışanlara, üretenlere, emek veren herkese destek olabilmektir. Ben de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Keşan Belediyemizin yapacağı her türlü hizmette kendilerine destek olacağımızı buradan açıkça ifade ediyorum.”

Törene Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz ile siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar da katıldı.