BÜLENT SAYLAM

7. Kez seçilen Savcı, bugüne kadar Roman toplumu için birçok çalışmada bulunduğunu belirterek yeni dönemde proje odaklı olacaklarını söyledi. Savcı ayrıca, Üreten Roman Kadınlar Kooperatifi kuracaklarını da bildirdi.

ROMAN AÇILIMININ MİMARLARINDAN BİRİYİZ

Açıklamasına ROM-DER genel kurulu toplantısı ile başlayan Savcı, şunları söyledi: “Biz, 2004-2022 yılları arasında camiamız ve ülkemiz adına önemli işler yaptık. Bu önemli işleri genel kurulda da anlattım. Roman açılımının mimarlarından biriyiz. Roman açılımında Sayın Cumhurbaşkanımız dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yer aldığı üst düzey bakanlarımızın da bulunduğu 8 kişilik komisyonda görev yaptım. Stratejik Roman eylem planının yazılmasında öncülük yaptım, mutfağında yer aldım. Barınma sorunun çözülmesi konusunda Enez, İpsala, Edirne'deki Roman konutların yapılmasında öncülük ettim. Talepleri ilettik. Roman açılımının Zeytinburnu Abdi İpekçi Salonunda dönemin Başbakanı, şimdi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan özellikle bunu konuşmasında söyledi. Bize teşekkür etti. Çocuklarımızın eğitimi konusunda ona keza çalışmalarımız oldu.”

ÜRETEN ROMAN KADINLAR KOOPERATİF KURACAĞIZ

Yeni dönem ile ilgili olarak konuşan Savcı, açıklamasına şöyle devam etti: “Bundan sonra daha geniş kapsamlı çalışacağız. Yani proje bazlı çalışacağız. Artık devlet büyüklerimiz ile, ilgili bakanlıkların çalışmalarında ortak akılla yaptığımız projelerde yararlanacak kurumlar olacağız. Şimdi yeni projelerle ilgili İçişleri Bakanlığımızla irtibat halindeyiz. Bakanlığımızın Progress üzerinden 2 önemli projemizin ön onayını aldık. Bunlardan biri Roman 40 Keman ve Maria, roman etüt evi. Tabii burada çocuklarımızı ve kadınlarımızı da düşünerek son aşamaya geldiğimiz bir projemiz daha var. Bu da Türkiye'de çok önemli ses getireceği kanaatindeyim çünkü tecrübelerim bunu öngörüyor. Üreten Roman Kadınlar Kooperatif kuracağız. Bu projemiz diğer kooperatiflere benzemeyecek.”

MÜSLİM ÇEKİÇ KARDEŞİMİZİN KEŞAN BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCILIĞI GÖREVİNE GETİRİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ

Siyasi taleplerinin olduğunu kaydeden Savcı açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Bu konuda siyasi beklentilerimiz talepleriniz var. AK Parti belediye meclis üyesinden seçilen ve tek roman temsilcisi olan Müslim Çekiç kardeşimizin başkan yardımcısı olması konusunda Romanları seven Romanları adını ağzından düşürmeyen ‘Roman kardeşlerim’ diye hitap eden sayın belediye başkanımız Mustafa Helvacıoğlu’na bu konuda güveniyoruz. Bu talebimize de olumlu karşılayacağını zerre kadar şüphemiz yok. Bizim talebimiz nedir? Keşan ROM-DER olarak sayın Müslim Çekiç kardeşimizin Keşan belediye Başkan yardımcılığı görevine getirilmesini basın yoluyla talep ediyoruz. Keşan belediye başkanımıza, meclis üyeleriyle ve ilgili siyasilere teşekkür ediyorum.”