BÜLENT SAYLAM

Roman vatandaşlar, yaşam alanlarının hijyen açısından uygun hale getirilmesini Keşan Belediyesinden talep ettiler. Keşan Belediye Meclisi üyesi ve Erikli sakini olan Aladdin Öztürk Erikli’de de 3 Haziran 2021 Perşembe günü sezonluk olarak ikamet eden Roman vatandaşların, yaşam alanlarının iyileştirilmesi için verdikleri önergenin oy birliği ile geçtiğini hatırlatarak bu sorunun uzun yıllardır sürdüğünü, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun meclis toplantısında olumsuz şartların düzelteceği sözünü verdiğini ve roman vatandaşların insani yaşam haklarının sağlanması gerektiğini söyledi. 

HİJYEN, TEMİZLİK NAMINA BİR ŞEY YOK

40 yıldır sezonluk olarak Erikli’de çalıştığını söyleyen Sinan Yapı, kaldıkları alandaki eksiklikleri şöyle sıraladı: “Burada elektriğimiz yok. Hijyen, temizlik namına bir şey yok. Burada çocuklarla birlikte 200 kişiye yakın kişi yaşıyor. 40 senedir buradayım bu rezilliği AK Parti zamanı dışında görmedim. CHP’de bunu görmedim. Bir de MHP döneminde gördük. Çöp kamyonlarınla milleti buradan öyle gönderdi.”

BUNLARI BİZ YAPMAZSAK ERİKLİ’Yİ PİSLİK GÖTÜRÜR

Daha önceleri Mehmet Özcan’ın zamanında arıtmanın arkasında kaldıklarını söyleyen Yapı, açıklamasına şöyle devam etti:  “Banyolarımız, tuvaletlerimize, elektriğimize kadar hepsi vardı. Her şeyden memnunduk yani. Şimdi arıyorlar onu ama nerede artık bitti o dönem.  4 ay burada kalıyoruz. Bahçe bakımı, badana, boya, temizlik vb. işleri burada yapıyoruz. Bunları biz yapmazsak Erikli’yi pislik götürür”

YAĞMUR YAĞDIĞINDA SU ALTINDA KALIYORUZ

Burada 2. yıllarına girdiklerini kaydeden Sinan Yapı açıklamasını şöyle bitirdi: “Geçen sene buraya tuvalet koydu belediyemiz sağ olsun. Kadınlar ve erkekler tuvaletlerinin yapılmasını, kaldığımız alana elektrik ve su getirilsin. Yağmur yağdığında bütün kaldığımız yerler su altında kalıyor. Bunun için de önlem alınsın.”

OYBİRLİĞİYLE GEÇTİ

Bu sorunun uzun yıllardır sorunun devam ettiğini hatırlatan Keşan Belediye Meclisi Üyesi ve Erikli sakini Aladdin Öztürk, “Bu insanlar ekmek paraları uğruna, yaşamlarını devam ettirmek için buraya çalışmaya geliyorlar. Erikli’deki her türlü sorunun çözümü bunlardan geçiyor. Doğal olarak da kendilerin bir alan yapılmasını istiyorlar. Bunu son meclis toplantısında gündeme getirdik. Oybirliğiyle geçti ve Başkan Bey de en kısa sürede bu hizmetleri yerine getireceğini ifade etti.” dedi.

İNSANİ YAŞAM HAKLARININ SAĞLANMASINDA FAYDA VAR

Bu önlemlerin bir an önce alınması gerektiğini söyleyen Öztürk, şunları söyledi: “Burada 200 kişinin yaşadığını söylediler. Hijyen olarak hiçbir şey yok. En başta su yok. İnsani yaşam standartlarını sağlayacak elektrik, duş kabinleri, tuvaletlerin yerine getirilmesi gereklidir. Bu alanı görüyorsunuz. Kamuoyu da görsün. Bir yağmur yağdığında bir düşünsenize burasını. Çadırları sular basıyor. En azından bir dolgu malzemesi atılması lazım. Bütün bu insani yaşam haklarının sağlanmasında fayda var diye düşünüyorum.