HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Otelde konaklamak veya ev kiralamak yerine çadır kurarak daha ucuza tatil yapmak isteyenlerin sayısı çok olunca boş alanlarda yer kalmadı ve tatilciler plajlara da yerleşti. 

Bayram tatilini fırsat bilen vatandaşlar, her sene olduğu gibi bu sene de Saros Körfezi’ne adeta akın etti. Özellikle Erikli, Mecidiye ve Yayla sahillerinde yoğunluk yaşandı. Bayramın ilk günü yağan yağışın ardından havaların ısınmasıyla sahillere deyim yerindeyse göç yaşanırken, bu konumlara ulaşımın sağlandığı yollarda araç trafiği büyük ölçüde arttı, sahil boyunca uzun araç kuyrukları yaşandı. Denizin tadını çıkarmak isteyen vatandaşlar konaklamak için Mecidiye’de kıyı şeridindeki alanlara kamplar kurdu. Çadır, karavan ve kamyon kasalarında sabahlayan vatandaşlar, deniz keyfini çıkarmaya devam etti. Öte yandan aynı hareketlilik çevredeki marketlerde de görüldü. Bazı marketlerde uzun kuyrukları oluşması üzerine alışveriş yapmak isteyen bazı vatandaşlar, ellerindeki ürünleri bırakıp geri dönmek zorunda kaldı.

Sahillerde jandarma ve zabıta ekipleri de çadır kuranları uyardı. Ekipler, vatandaşların çadırlarını kaldırmasını istedi. Erikli Sahili’nde ise altyapı sorunları oluştu. Zaman zaman su kesintileri yaşanırken, bozuk olan yollar sorunlara yol açtı. Yoğun trafik nedeniyle bazı rögar kapakları çöktü. Vatandaşlar ise bozuk yollar nedeniyle yoğun tozdan şikayetçi oldu. Yoğun tatilci trafiği nedeniyle araç parkı bulmak adeta imkansız hale geldi. Vatandaşlar araçlarını yol üzerinde bırakmak zorunda kaldı.