BÜLENT SAYLAM

Yayla-Danişment-Erikli yolu üzerinde çöplerin görüntüleri çevreye duyarlı vatandaşları çileden çıkarttı. Yollardaki çöpleri gören tatilini Saros Körfezinde yapmaya gelen tatilciler ellerinde çöp torbalarını alarak çöpleri topladı. Kurban Bayramında kurban çöplerinin atıldığını söyleyen Danişment Köyünde kalan sakinler yaşanan bu kirliliğe son verilmesini istedi. Edirne İl Özel İdarenin yapılaşmaya izin verdiğini ancak gerekli alt yapıyı sağlamadığını dile getiren vatandaş KKHGB (Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliği)’nin çöpleri toplayan 3 aracından 1’inin arızalı olduğunun çöp konteynerilerinin arttırılmasını istediklerinde KKHGB’nin bütçelerinin olmadığının cevabını aldıklarını söylediler.

BÜTÇELERİ YOKMUŞ

Keşan’a bağlı Danişment Köyü’nde ikamet eden bir vatandaş, köydeki yaşanan çöp alınma sorunu ile ilgil şunları söyledi: “Biz bu çöp dağlarını her yaz görmekten bıktık. Muhtarımıza defalarca belirttik. Keşan Belediyesini aradık köylerin çöplerini toplamakla görevli Edirne İl Özel İdaresi ilgilendiğini öğrendik. Defalarca aradık konuştuk. 3 tane çöp aracı olduğu belirtildi. Birisi bozulmuş ondan bu kadar yığılıyormuş. Bize söyledikleri buraya bu çöp konteynerleri yetmiyor. ‘Fazladan getirin’ dedik ona da ‘Bütçe yokmuş’ dediler.”

BİZ GAYET İNSANİ BİR ŞEY İSTİYORUZ

Edirne İl Özel İdarenin yapılaşmaya izin verdiğini ancak buna yetecek alt yapı hizmetini vermediğini iddia eden vatandaş şikayetlerini şöyle sonlandırdı: “Edirne İl Özel İdare köy içlerine koca koca site yapılmasına izin veriyor. Ama çöp almaya gelince hizmet yok. Yetemeyeceğin yere yapılaşmaya da izin vermeyeceksin o zaman. Biz gayet insanı bir şey istiyoruz. Çöplerimizin düzenli olarak alınması. kışın haftada bir alınıyormuş. Fakat yazın bu yeterli değil. Bu pandemi zamanında bahçemden maske toplamaktan bıktım. Balkonlarımızda sineklerden ağzımıza lokma sokamıyoruz. Belki sizin aracılığınızla sesimizi duyurabiliriz”  dedi.