SON GÜL KONAR

İşletmelerin kapanış saatlerinin vatandaşlar için sıkıntı oluşturacağını belirten Özkan, insanların alışveriş yapmaya fırsat bulamadan sokağa çıkma kısıtlamalarının başladığını söyledi.

Mağduriyetlerin yaşanmaması için alınana kararların yetkililerce yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini kaydeden Özkan, berberler ve kuaförler için basında çıkan haberlerden dolayı yaşanan karşılılığa da açıklık getirdi.

“İL HIFZISSIHHA KURULLARI VAKA SAYILARININ ORANINA GÖRE ÖNLEM ALIRLARSA DAHA İYİ OLUR”

Açıklanan yeni koronavirüs tedbirleri kapsamında kendi meslek grubunda 17 Mayıs tarihine kadar sadece güzellik solanlarına kısıtlama geldiğini belirten Salih Özkan: “Bay ve bayan kuaförleri dükkânlarını saat18.00’da kapamak üzere işlerine devam ediyorlar. Ulusal basında berber ve kuaförler kapanacak şeklinde bir haber yayımlanması sebebiyle yanlış bir algı oluştu. Gün içinde haberi yapan basın kurumu da haberin yanlış olduğunu kabul etti. Sonuç itibariyle alınan kararlar gereği şu an açığız ve işimize devam ediyoruz. Dükkânlarımızı saat 07.00 ile 18.00 arası açabiliriz. Ama kapanış saati biraz sıkıntı olacak gibi gözüküyor. Sadece bizim meslek grubumuz değil bütün meslek grupları ve marketlerde buna dahil. Fabrikalarda veya başka işyerlerinde çalışanlar var ve bu insanlar saat 18.00’da işten çıkıyorlar. Hafta sonu da sokağa çıkma kısıtlaması uygulandığı için insanlar ihtiyaçlarını karşılamakta zahmet çekecekler. Fabrikadan çıkan vatandaşın merkeze gelmesi zaten 45 dakika, 10 dakika sonra sokağa çıkma yasağı başlıyor. İnsanın ayakkabısı yırtılsa alamayacak. Ramazan ayındayız şimdi oruçlu birinin canı bir şey istese alamayacak. İnşallah yetkili kurumlarımız bu durumun farkına varırlar. En azından bazı meslek grupları içi bir düzeltilme olur diye düşünüyorum. Bizim meslek grubumuz içinde aynı durum geçerli. İnsanlar işten çıktıktan sonra berber bulamayacak tıraş olmak için. En azından İl Hıfzıssıhha Kurulları vaka sayılarının oranına göre önlem alırlarsa daha iyi olur diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Özkan, kurallara uymanın önemini vurgulayarak sözlerini şöyle tamamladı: “Herkesin kuralarla uygun bir şekilde işlerini yapması gerekiyor. Zaten bu saatten sonra herkes kendini korumayı öğrenmeli. Salgından bu şekilde kurtuluruz.”