AYGÜL KONAR

Keşan TSO ve S.S. Keşan Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı ile birlikte organize edilen "Sanayi Sitesi Dijital Rehberi" çalışmasını başarıyla yürüttüklerini belirten İsmail Şapçı, “Keşan TSO tarafından 2018 yılında çalışmalarına başlanıp, 2019 yılı itibari ile Keşan Küçük Sanayi Sitesinde yer alan işletmelerimizin dijitale alınmasını amaçlayan 'Keşan Sanayi Rehberi' geçen bir yılı aşkın süre içerisinde kesansanayirehberi.com sitemiz son verilere göre ortalama günde 800 ayda 22.500 üzeri görüntüleme ile bölgenin en fazla ziyaret edilen internet sitelerinden biridir ve sanayi de bulunan firmaların ticaretine destek olmaktadır. Sadece Keşan bölgesinde bulunanların değil Malkara, Uzunköprü, İpsala, Enez bölgelerinde gerçekleşen aramalarına ve Saros Körfezine tatil için gelen misafirlerimizin de tüm ihtiyaçlarına cevap vermektedir. Bölgenin en büyük sanayi sitesi konumunda olan Keşan Küçük Sanayi Sitesinin önemini her geçen gün daha iyi anlıyoruz. Yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlayan sitemiz ciddi bir kobi merkezi konumundadır. Bu anlamda web sitemiz sadece Keşan'a değil tüm Trakya bölgesine hizmet vermektedir. Web sitemizde mevcut olan iletişim numaraları ile müşteriler sorunları veya ihtiyaçları olan hizmete hızlı bir şekilde ulaşım sağlamaktadır” dedi.

“TİCARETTE KENDİNİ YENİLEYEN ESNAF, BUGÜN DAHA FAZLA PARA KAZANIYOR”

Pandemi sürecindeki kısıtlamalarla bir çok şehire ve sektöre ulaşımın daraldığını, bu süreçte çoğu sektörün dijital olarak faaliyetlerini gerçekleştirdiklerini ifade eden Şapçı, Bizde bu süreçte Keşan dijital sanayi rehberi ile dijitalleşme yolunda Keşan Küçük Sanayi Sitesi esnaflarımızın kaybettikleri ciroların geri kazanımına bir nebze olsun destek olduğumuzu düşünmekteyiz. Pandemi süreciyle önemi bir kez daha ortaya çıkan dijitalleşme ile birlikte e-ticaret de yavaş yavaş değil hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. E-ticaret geçen yıla oranla %159 artış göstermektedir. E-ticaret şu an altın çağını yaşıyor. Tüketiciler alışmaya başladı. Ticarette kendini yenileyen esnaf, bugün daha fazla para kazanıyor. Pandemiyle birlikte Esnafın yüzde 27'si e-ticareti kullanmaya başladı. İmkanı olan ve sektörü e-ticarete elverişli olan esnaflarımızın e-ticarette büyük bir adım atmalarını öneririz" diye konuştu.

“500’Ü AŞKIN İŞLETME İLE HİZMET VERİYOR”

Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Dijital Sanayi Rehberinde bloklar ve blok içerisinde yer alan işletmelerde ayrıntılı bir biçimde gösterildiğini belirterek, “Oto Tamir - Bakım – Servis, Mobilya Dekorasyon, Rulman & Nalbur & Hırdavat, Demir & Demir Doğrama, Presleme, Metal, Plastik Pencere Sistemleri, Alüminyum Doğrama, Tarım & Tarım Aletleri, Orman Ürünleri ve Kereste, İnşaat ve Yapı Malzemeleri, Oto Kaporta & Boya, Oto Yıkama Yağlama, Mermer &Granit &Mermerit, Hurda / Oto Kurtarıcı, Torna, Ahşap – Mutfak, Oto Elektrik, Yedek Parça ve Diğer Sektörler kategorilerinde 500’ü aşkın işletme ile hizmet vermeye devam ederek, tanınırlık ve bilinirliklerini arttırdığımız bu çalışma küçük sanayi sitemizin ekonomisine değer katıyor” şeklinde konuştu.