HABER MERKEZİ

Sardos tarafından geçtiğimiz yıl keşfi yapılarak oluşturulan İskoko rotası zorlu olmasına rağmen görsel zenginliği oldukça beğeni kazandı. Sabah saatlerinde, korku film kuşağını anımsatan sisli bir havada parkura giren doğaseverler, zaman zaman karlı ve çamurlu yolları takip ederek Mercan göletine ulaştılar. Burada muhteşem bir manzarada öğle molasını veren yürüyüşçüler, kumanyalarını yedikten sonra Kaş deresini takip ederek İskoko şelalesine çıktılar. Orta zorlukta bir parkur olmasına rağmen, kayalık ve kaygan zeminli dere yatağı oldukça zorlu bir parkur oluşmasına neden oldu. Öğleden sonra çanak içerisinde gizli bir elmas gibi karşılarına çıkan İskoko'nun muhteşem görüntüsü doğaseverlerin tüm yorgunluğunu aldı. Şelale manzaralı toplu fotoğraf ve selfilerin havada uçuştuğu çekimlerden sonra yürüyüş Pırnarköy kahvehanesinde tavşankanı çay ve sohbetle son buldu. Bu yürüyüşün kahramanı 9 yaşında olan ve 14 km.lik parkuru başlangıçtan bitime kadar muhteşem bir performans ve uyum göstererek bitiren Deniz Hümanur Aydın oldu.
Deniz Hümanur Aydın'a doğa sporları ve yürüyüş ile düşünceleri sorulduğunda duygularını şöyle ifade etti: “Ben zaman buldukça annem ve babamla doğa yürüyüşlerine katılıyorum. Doğada temiz havada bulunmak ve yeni yerler görmekten çok mutlu oluyorum. Ayrıca spor yapmayı da çok seviyorum, bu beni hiç yormuyor. Bu yürüyüşte de hiç yorulmadım doğa da olmak harika bir duygu,” dedi.
SARDOS adına bir açıklama yapan yönetim kurulu üyesi Ayşe Çelik Eker: “Geçen yıl keşfini yaptığımız bu güzel İskoko şelalesi parkurunda oldukça zorlu bir yürüyüş yaptık. İskoko şelalesinin döküldüğü yerde küçük bir göl oluşuyor ve bu göl yıl içerisinde uzun bir süre kalıyormuş. Bölge halkı tarafından konulan bir isim olan İskoko ''Küçük göl'' anlamına geldiği köy halkı tarafından ifade edildi. Halkın söylediğine göre buraya ilk yerleştiklerinde İskoko’da yıkanır ve çocuklar yüzme deneyimini ilk burada yaşarlarmış. Daha birçok anı ve hikâyelerin anlatıldığı bu şelale bölgemizin en büyük ve tek şelalesi. Biz de bu parkuru en güzel parkurlarımızın içine koyduk. Bu hafta yapılan yürüyüşte zorluğuna rağmen muhteşem bir performans ve uyum gösteren katılımcıları yürekten tebrik ediyoruz. İki haftada bir planlı yapılan yürüyüşlerimize şehir stresinden kurtulup pozitif enerji depolamak isteyen herkesi bekliyoruz,” dedi.