AYGÜL KONAR

Saros Körfezi’nde BOTAŞ tarafından yapılmak istenen FSRU Likit Doğalgaz Taşıma ve Yükleme Limanı Projesi’nde bilirkişinin olumsuz görüş vermesine ve Edirne Bölge İdare Mahkemesi tarafından ÇED iptal davasının halkın lehine sonuçlanmasına rağmen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı proje için İnceleme Değerlendirme Komisyon (İDK) toplantısı yapılacağını duyurmuştu.
Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle yürütülen önlemler kapsamında tüm toplantıların ertelendiğini belirten Avukat Bülent Kaçar, yapılacak olan İDK toplantısının ertelenmesi gerektiğini belirtti.

CİMER üzerinden Sağlık Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletilen dilekçede şunlara yer verildi: “Ülkemizi ve dünyamızı sarsan koronavirüs sebebiyle okullar ile adliyelerin açılması ve tüm toplantıların ertelenmesi için T.C. Cumhurbaşkanlığınca alınan karar Resmi Gazete'de 30.04.2020 günü yayınlanmıştır. T.C. Cumhurbaşkanlığının kararına rağmen çevre ve şehircilik bakanlığı çevresel etki değerlendirme izin ve denetim genel müdürlüğü bünyesinde kurulan Saros FSRU iskele projesi inceleme değerlendirme komisyon toplantısı 15.06.2020 sonrasına ertelenmemiştir. Aynı genel müdürlük 30.04.2020 günü yaptığı internet duyurusu ile halkın katılım toplantılarını ertelediği halde 08.05.2020 günü yapılacak Saros FSRU İDK toplantısını ileri bir tarihe ertelemeyerek alınan korona virüs tedbirlerine aykırı bir durum oluşmasına sebebiyet vermiştir. ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nün 06.05.2020 günü yapılacak Saros FSRU İDK toplantısını 15 Haziran 2020 gününden ileri bir tarihe ertelemesi yasal zorunluluktur. Saros FSRU ÇED İDK toplantısının 15.06.202 günü sonrasına ertelenmesi için idari ve yasal olarak gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ve talep ederim.”