SONGÜL KONAR

Kepçelerin girdiği araziler için acele kamulaştırma kararının, toprak sahiplerine henüz gönderildiğini söyleyen gönüllüler, yürütmenin durdurulmasını istedi.

“BOTAŞ ŞİRKETİ AYLARCA KARARI TEBLİĞ ETTİRMEMİŞTİR”

Saros Gönülleri tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 
“Saros Körfezimizin Sazlıdere kıyılarında alelacele inşaatı başlatılan, (FSRU ) Likit doğalgaz limanı ve boru hattı 20 gündür tarım topraklarımızı yok ederek devam ederken, acele kamulaştırma ve el koyma tebliği toprak sahiplerine daha yeni gönderilmiştir.
Gerekçeli karar 17.07.2020 tarihinde verildiği halde BOTAŞ şirketi aylarca kararı tebliğ ettirmemiştir. Arazi sahiplerine karar tebliğini yaptırmayan BOTAŞ mülkiyet sahiplerinin bilgisi dışında, kepçe, dozer, kamyon gibi tüm iş makineleri ile Saros Körfezine girmiştir. Halkın hizmetinde olması gereken BOTAŞ maalesef dış ticarete ülke topraklarını ve Saros körfezimizi kurban etmektedir.”

“BOTAŞ YURTTAŞLARIN ZORLAMA İLE MÜLKİYET HAKLARINI ELLERİNDEN ALMIŞTIR”

“Doğal yaşam hakkımıza rant ve kâr için saldıran BOTAŞ yurttaşların zorlama ile mülkiyet haklarını ellerinden almıştır. Arazi sahibi ailelerin Atalarından kalan en değerli topraklarına el konulmuştur. Çok düşük bedellerle BOTAŞ şirketinin vatandaşların ata topraklarını acele kamulaştırması halka karşı hukuksuzluk reformudur. Dava süreçleri sonlanmadan ve 2 ayrı keşif ve bilirkişi incelemesinin hemen ardından hukuka ve ÇED yönetmeliğine aykırılıklara rağmen başlayan inşaat ve hafriyatlar her gün daha fazla araziye zarar vermektedir.”

“YÜRÜTMENİN DURDURULMASINI TALEP EDİYORUZ”

“Edirne İdare Mahkemesi’ne 1.ÇED ve 2.ÇED davaları için ayrı ayrı ‘Acilen yürütmeyi durdurun?’ konulu iki ayrı dilekçe verildiğini belirten gönüllüler, “Edirne İdare Mahkemesince bu hukuksuzluğun bir an önce Yürütmesinin Durdurulmasını talep ediyoruz. Saros Körfezinde, denizde ve karada yaşayan tüm canlılara, insan haklarına yapılan haksızlığa karşı tüm insanlığı dayanışmamızı büyütmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.