MEHMET AYTAÇ

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada; “Bu güne kadar 45 bini ıslak olmak üzere 200 bin imzayla ve Keşan’da yapılan 5 bin kişilik mitingle halkın desteğini de yanına alan Saros Gönüllüleri, Cennet Saros’u korumak için Meclis’ giderek siyasetçilerden destek istendi” denildi.

Açıklama şu şekilde: “Tüm hukuksal ve bilimsel süreci özetledikleri ve aralarında Prof. Dr. Doğan Kantarcı, Marem Projesi Lideri Levent Artüz, Yard. Doç. Dr. Bülent Şık, Enerji Analisti Özgür Gürbüz,  Doç. Dr. Pelin Pınar Giritlioğlu ve Doç. Dr. Nur Eda Topçu gibi değerli bilim insanlarının ve Ormacılar Derneği Marmara Şube Başkanı Sezai Kaya, Keşan Kent Konseyi Başkanı Hasan Karagöz gibi kurum başkanlarının ve Avukat Bülent Kaçar’ın da görüşlerinin yer verildiği 30 safyalık ‘Saros Katlediliyor’ dosyasını siyasi görüş ayırt edilmeksiniz mecliste grubu veya temsili bulunan tüm siyasi partilere ulaştırdılar.

Edirne milletvekili Okan Gaytancıoğlu’nun eşliğinde ziyaret edilen, Saros Davasını hassasiyetle dinleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, süreç raporunu Saros Gönüllüleri sözcüsü Mürşide Çoban, Keşan Kent Konseyi̇ Başkanı Hasan Karagöz, Saros Gönüllüleri mücadelesi yöneticilerinden Tuğba Diner ve Ahmet Kurt vererek süreçle ilgili bilgilendirmeleri  yaptılar. diyen CHP Doğa ve Çevre haklarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, <İktidara geldiğimizde durduracağız, sonuna kadar mücadeleye devam> sözü verdi.”

Saros Gönüllüleri, AK Parti MKYK üyesi Edirne Milletvekili Fatma Aksal’ı, İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar’ı, HDP Grup Başkan Vekili Meral Beştaş Danış’ı, Saadet Partisi Milletvekili Abdulkadir Karaduman’ı ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ı da ziyaret ederek, süreci anlattılar ve hazırladıkları raporu teslim ettiler.

Saros Gönüllüleri üyeleri ayrıca MHP Grup Başkan vekili Erkan Akçay’ın da makamına dosya bıraktılar.