SONGÜL KONAR

“HALEN BİR ŞEYLERİN HAYATA GEÇİRİLMESİ İÇİN DİRETİLİYOR”

Sazlıdere Köyü’ne yapılması planlanan FSRU Limanı ve Boru Hattı Projesi’yle ilgili değerlendirmelerde bulunan Baş, “Bölgemize, FSRU Limanı Projesi’nin hayata geçirilmesini istemiyoruz. Daha önce projeyle ilgili bölgeye gelen bilirkişi heyeti tarafından incelemelerde bulunuldu ve yapılmaması konusunda 10 kişilik heyet ortak karar verdi. Mahkemede, bu yönde kararını vermişti. Ancak, bu kadar itiraz ve kararlar olmasına rağmen halen bir şeylerin hayata geçirilmesi için diretiliyor. Bölge halkı olarak, Saros’u yok edecek projenin yapılmaması için mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

“BİRİLERİ PROJEYİ NASIL HAYATA GEÇİREBİLECEĞİNİN DERDİNE DÜŞMÜŞ”

Korona virüsünün yaşandığı bu süreçte, projenin yeniden gündeme getirilmesini manidar bulduklarını ifade eden Tarık Baş, sözlerine şöyle devam etti: “Salgının yaşandığı ve insanların evlerinden çıkmadığı bu süreçte, projenin yeniden gündeme getirilmesi doğru bir davranış değildir. İnsanlar hastalıkla uğraşırken, birileri projeyi nasıl hayata geçirebileceğinin derdine düşmüş. Saros’un güzelliklerinin oldu-bittiye getirilip, yok edilmesine karşıyız. Bu güzelliğin yok edilmemesi için projeden biran önce vazgeçilmesini bekliyoruz.”

“DOĞA BİZLERDEN BUNUN HESABINI SORAR”

Gelecek nesle temiz ve güzel bir Saros Körfezi bırakmak için mücadele verildiğini belirten Baş sözlerini şöyle tamamladı: “Yaşadığımız sürece, Saros’un yok olmaması ve gelecek nesle güzel bir miras bırakmak için çalışıyoruz. Eğer Saros’un yok olmasına şimdi seyirci kalınırsa, gelecek nesil ve doğa bizlerden bunun hesabını sorar. Yol yakınken, projenin yapılmasından vazgeçilmelidir. Yetkililer, inşallah sesimize kulak verir.”