SONGÜL KONAR

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk ziyaretlerine önce Kunduracılar Çarşından başladı daha sonra Artı Çarşı, Keşan Belediyesi, Keşan Kent Müzesi ve İbrice Limanı’ndan devam etti.

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile birlikte Kunduracılar Çarşısı’na ziyarette bulunan Kemal Soytürk, Başkan Helvacıoğlu’nun çalışmalarını yerinde inceleme fırsatı bulduğunu ve ardından İbrice Limanı Dalış Merkezleri hakkında önemli görüşmelerin yapılacağını kaydetti.

“PEYZAJ ANLAMINDA YAPILAN BU DOKUNUŞLARIN ÇOK GÜZEL OLACAĞINA İNANIYORUM”

Keşan’da yapılan güzellikleri görünce mutlu olduğunu dile getiren Soytürk, sözlerine şöyle devam etti: “Pandemi sonrasında Keşanımız inşallah daha güzel olacak. Yerli ve yabancı ziyaretçilerimizin memnuniyet duyacakları, katılımın da olacağı güzel projeler olacak. Kültür ve Turizm anlamında yapılan yatırımları görünce mutlu oluyorum. Keşan’a ciddi anlamda katkı sağlanacağını düşünüyoruz. Özellikle peyzaj anlamında yapılan bu dokunuşların çok güzel olacağına inanıyorum.”

İl Kültür Turizm Müdürünün göreve yeni geldiğini ve çok hızlı başladığını dile getiren Helvacıoğlu, şunları söyledi: “İl Kültür Müdürümüz görevinde çok yeni ve çok hızlı başladı. Erikli, Yayla ve Güney Edirne ile ilgili özel çalışmaları olacak. Keşan’da da, Saros’ta da ticari, deniz ve tatil turizminin nasıl katkıları olabiliri görüşeceğiz.”

“SAROS’TAKİ BÜTÜN TURİZM BÖLGESİNİ KAPSAYABİLECEK BİR YAPI”

Bütün Saros’un yönetiminin tek merkezde toplanması için fikirlerinin olduğunu dile getiren Soytürk, Vali Ekrem Canalp’in talimatıyla İbrice Limanı dalış kulüplerinin problemlerinin de çözüleceğini ifade ederek, “Kent Müzesinde neler yapabiliriz, müze ziyaretçi sayısını nasıl arttırabiliriz görüşmelerimiz olacak. Özellikle Erikli ve Saros Körfezi’ne gelen yerli ve yabancı turisti Keşan içine sokmamız gerekiyor. Burayı hareketlendirmemiz gerekiyor, onu da müze ile yapacağız. Saros, turizm koruma gelişim bölgesi. Çevre planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığında yapılıyor. Bir takım planlarımız var. Yönetimi tek merkeze toplayacağız. Bütün Saros’un yönetimini tek merkeze toplamak için bir fikrimiz var. Valimiz, Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız ile bu fikri olgunlaştırıp dağınık yönetimden ziyade tek merkezden yöneteceğiz. Saros’taki bütün turizm bölgesini kapsayabilecek bir yapı. Tek merkezden bir yönetimin, Saros’un sorunları ivedilikle çözeceğini, daha hızlı ve pratik yapıya ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Planlama aşamasındayız. En doğruyu ve güzeli bulma adına sesli düşünüyoruz. Bölgede yaşayan, tatile gelen vatandaşlarımızın sorunlarını en aza indirmek adına bir yönetim modeli üzerine konuşuyoruz. Sorunlar parçalı değil de tek merkezde toplanacak. Saros’un ciddi anlamda turizm potansiyeli artıyor. Saros’un doğasını, eşsiz güzelliğini, denizini, kumunu anlatmaya gerek yok. Son dönemde artan risk talebini daha yönetilebilir kılmak için daha merkezden yöneteceğiz. Alan başkanlığı gibi. İbrice Limanı’nda Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı sualtı dalış kulüplerimizin yaşadıkları sorunla ilgili kalıcı çözüm için bir adım atacağız. Ön çalışmaları yapıldı. Federasyon temsilcimizin de aramızda bulanacağı bir görüşmemiz olacak İbrice Limanında. Valimizin talimatıyla problem muhakkak çözülecek” dedi.

Soytürk’ten sonra Başkan Helvacıoğlu, “Enez Belediyesi, Keşan Belediyesi, Gökçetepe Muhtarlığı, Sultaniçe Muhtarlığı, İl Özel İdaresi, Valilik, Ticaret ve Sanayi Odası, STK’ların hepsinin içinde olduğu tek bir merkez yönetimi olabilir mi düşüncesi hakim olmalı. Turizm İl Müdürümüzün katkı, sağlayacak önderlik yapacak” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Keşan’daki ziyaretlerin ardından Kaymakam Cemalettin Yılmaz, Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Keşan’a yapılması planlanan 600 dönümlük Kent Ormanı ve İbrice Limanını ziyaret ettiler.