BÜLENT SAYLAM

Muhasebeciler günü nedeniyle düzenlenen törende konuşan MMMBD (Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği) Keşan Şubesi Başkanı Ahmet Oğuz, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin bir an önce son bulması dilediğini belirterek, “Savaşın değil, barışın muhasebesini, yapmak istiyoruz” dedi.

KONUŞMASINI ATATÜRK’ÜN SÖZÜYLE BİTİRDİ

1 Mart Muhasebeciler Günü nedeniyle düzenlenen tören, Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde saat 09.30 sıralarında başladı. Atatürk Anıtı’na çelenk koyulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan MMMBD Keşan Şubesi Başkanı Ahmet Oğuz, sözlerini Mustafa Kemal Atatürk'ün “Yurtta barış dünyada barış” sözüyle tamamladı.

ÜLKE GENELİNDE 100 BİN MESLEK MENSUBU VAR

Oğuz, 1 Mart Muhasebeciler Günü ile ilgili olarak şunları söyledi: “Kıymetli meslektaşlarım, Ülkemiz genelinde, 3568 Sayılı Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanununun verdiği yetkiyle hizmet veren meslek mensupları olarak 1-7 Mart Muhasebe Haftası'nı kutlamaktayız.

Ülkemiz genelinde yaklaşık 100.000 meslek mensubu tarafından ticaret, sanayi ve hizmet sektörünün defterleri tutulmakta, bilanço, gelir tablosu ve diğer belgelerini düzenlemekteyiz. Muhasebe ile ilgili konuları inceleme, tahlil, denetim, tahkim, bilirkişilik ve benzeri işleri yapmaktayız.

Muhasebecilik Mesleği, 1989 yılında çıkarılan ‘Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu’ Türkiye'de muhasebecilik mesleğinin şartlarını ve çalışma konularını belirlemiştir. Bu sayede bir süre sonra tek düzen muhasebe sistemine geçilmiş ve muhasebeciler arasında uygulama farklılıkları ortadan kaldırılmıştır.

Sözlerimi Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin bir an önce son bulması dileğiyle tamamlamak istiyorum. Dernek genel merkezimizin dediği gibi ‘savaşın değil, barışın muhasebesini, yapmak istiyoruz’  ve yine Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi ‘Yurtta barış dünyada barış!!!’ diyorum. Hepinize saygılar sunuyorum.”