HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Saat 14.00’te başlayan törene, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Helvacıoğlu, Cumhuriyeti çalışarak taçlandırdıklarını belirterek, “Masalarda değil sahalarda olacağız. Bu ülke, vatan, bayrak bizim. Çalışmakla Atatürk’e borcumuzu ödeyeceğiz. Keşan’a yakışanı yapmayı düşündük. Geride bıraktığımız 2 günde Cumhuriyet bayramımızı doya doya yaşamak için birbirinden güzel etkinliklerle bayram coşkusunu yaşadık. Özlemişiz bayramları dedik ve bugün güzel bir bayram yaşadık. Burasının ne olduğunu mahallelim hatırlar. Hurda arabalar duruyordu. Buralarda sular akıyordu, gölcükler vardı, çöp, çamur vardı. Birçok olumsuzluklar oluyordu. Bu mahallede çalışmaları sürdürürken hep şikayetler vardı. Akşamları olumsuz işler olduğunu, sabahları ise araç hurdalarıyla dolduğunu söylüyorlardı. Bide önce yolumuzu, sonra spor tesisimizi şimdide Şehit Eren Bülbül Parkı’nın açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu mahalleye yakışan bir tesis kazandırdık. Az sonrada Genç Ordu Spor’lu çocukların gösteri maçı olacak” dedi.

ÇOK ÇALIŞIYORUZ, ÇOK ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ

Mustafa Helvacıoğlu, sosyal alanların, bir şehrin olmazsa olmazı olduğunu ifade ederek, “40 ülke gezdim. Dedim ki, benim şehrimde de olsun. Bizim vatandaşımızın nesi eksik. Bakın küçücük bir park açtık, hepinizin ilgisini çekiyor. Bunlar normal, olması gereken şeyler. Çalışmak, kalkınmak cumhuriyet demek. Atlarımıza borcumuz çalışmaktan geçiyor. Çok çalışıyoruz, çok çalışmak zorundayız. Ben Keşan’ı çok seviyorum çünkü içinde siz yaşıyorsunuz. Bir arada yaşam kültürünü oluşturmamız için parklara, sosyal tesislere ihtiyacımız var. Biz bu bilinç ile gençlerimizin, çocuklarımızın, emeklilerimizin, büyüklerimizin güzel zamanlar geçirmesi için temalı parkları kazandırmaya çaba harcıyoruz” diye konuştu.

ÇOCUKLAR DA DUALARIYLA EREN’İ YAŞATSINLAR İSTEDİK

Parka Şehit Eren Bülbül’ün isminin verildiğini dile getiren Helvacıoğlu, “Bu hayallerden yoksun bırakılan, kurulan hayalleri çalınan bir Eren’imiz var. O ülkenin evladıydı. Tüm Türkiye’nin Eren’in şehit olduğu harbiyle yıkıldığı 2017 yılına götürmek istiyorum sizi. Sadece ailesinin, Maçka’nın veya Trabzon’un yüreği değil, hepimizin yüreği yanmıştı. Evladımızdı o bizim. Bize dediler ki neden parkın ismini Şehit Eren Bülbül Parkı koydunuz? O memleketimizin evladıydı, o memleketimizin şehidiydi. Çocuklarda dualarıyla Eren’i yaşatsınlar istedik. Keşan’ın değerlerini de yaşatacak isimleri yaptığımız yerlere koyuyoruz. Çünkü o kadar çok iş yapacağız ki herkese isim var. Hayalleri çalınan tüm çocuklarımı için bu parka 15 yaşında şehit olan Eren Bülbül ismini vermek istedi. Açılışı yapmak böyle anlamlı bir güne nasip oldu. Eren’imizin ismi hem burada gelecek nesillere örnek olacak hem de ebediyen yaşayacağı için emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Eren’ler  daima var olsun” ifadelerini kullandı.

Daha sonra ise parkın açılış kurdelesi kesildi. Etkinlikte Genç Ordu Spor Kulübü çocuk oyuncuları gösteri maçı oynadı.