AYGÜL KONAR

Geçtiğimiz günlerde önce Tarım Kredi Kooperatifi’nin ardından Trakya Birlik’in ayçiçeği ön alım fiyatlarını güncellemesiyle ilgili görüşlerini dile getiren Şen, fiyat güncellemesinin üretici açısından memnun karşılandığını kaydetti.

“BÖYLE BİR DURUMUN OLMASI SEVİNDİRİCİ”

Hasan Şen, Trakya Birlik’in fiyat düzenlemesine gitmesiyle ilgili görüşlerinde, “Tarım Kredi Kooperatifleri, geçtiğimiz günlerde bir fiyat açıkladı. Ona istinaden piyasada oluşan şartlar doğrultusunda Trakya Birlik’te üreticilerinin döktüğü fiyatlar doğrultusunda fiyat düzenlemesine gitti. Biz bunu daha önce bekliyorduk ama Trakya Birlik bu güne bıraktı. Biz üreticiler açısından, Trakya Birlik üreticileri açısından sevindirici bir karar oldu. Daha önceden ürününü döken üreticilere de fark verilecek. Arada oluşan farktan üretici zarar etmemiş olacak. Böyle bir durumun olması sevindirici” ifadelerine yer verdi.

“ÜRETİCİLER MAĞDUR OLMAYACAK”

Fiyatların artmasındaki düşüncelerini de dile getiren Şen, “Piyasadaki şartlar doğrultusunda, Trakya Birlik’te üreticilerini mağdur etmemek için fiyat arttırmaya gitti. 3-4 gün önce Tarım Kredi Kooperatifleri de fiyatlarını güncelledi. Hem Tarım Kredi Kooperatifliği hem de Yağlı Tohumlar’a ürünlerini döken üreticiler mağdur olmayacak. Bunlar olumlu karşılanan şeyler. Piyasada fiyatlar 3 bin- 3 bin 200 lira civarında gidiyordu. Şu anda fiyatlar 3 bin 800 lira civarında. Piyasada da 4 bin liraları duyuyoruz. Güncellenen fiyatlar üretici açısından memnuniyet verdi. Bu tarz kurulların var olması, ürününü önceden döken insanlara da fiyat farkının ödenmesi son derece memnun edici” şeklinde konuştu.