AYGÜL KONAR

Şen, bölgedeki buğday hasadının tüm hızıyla devam ettiğinin altını çizerek, ekili alanların yüzde 50'lik kısmında hasadın tamamlandığını belirtti.

1 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla alımlara başlayan TMO-TOBB LİDAŞ Keşan Şubesi'nin, alımlara devam ettiğini kaydeden Hasan Şen, "TMO-TOBB LİDAŞ Keşan Şubesi, çiftçilerin getirdiği ürünleri depolarına almaya devam ediyor. Hasat ettikleri ürünlerini TMO-TOBB LİDAŞ Keşan Şubesi'ne götürmeyi tercih eden çiftçilerimizin çok büyük bir kısmı, ürünlerini emanete bırakıyor. Ürününü satmaya karar veren çiftçilerimiz ise ürünlerini genellikle tüccarlara satıyor" dedi.

TAM ZAMANINDA ETKİLİ OLAN YAĞIŞLAR, BUĞDAYA ADETA CAN KATTI

Buğday hasadının yüzde 50 seviyelere gelmesiyle birlikte ürünlerdeki kalite ve verim ortalamalarının da hesaplanmaya başladığını dile getiren Şen, oldukça uzun yıllardır böyle bir verime rastlanmadığını kaydederek şunları söyledi; "Bölgemizde, tam zamanında etkili olan yağışlar, buğdaya adeta can kattı. Dolayısıyla, yağışların etkisiyle güçlenen buğday, hasat zamanında bölge çiftçisinin büyük bir bölümünün yüzünü güldürdü. Uzun yıllardır böyle bir verim elde edilmedi. İnşallah bölgenin genelinde böyle verim ve kalite elde edilir ki çiftçilerimiz verdikleri emeğin karşılığını alırlar. Buğday hasadı inşallah sorunsuz bir şekilde tamamlanır."